Karstums un aukstums, lietusgāzes un vētras: sinoptiķi pastāstīja, ko sagaidīt no laikapstākļiem šovasar

2023. gadā gaidāmas daudzas grūtības, taču tas attiecas ne tikai uz pašreizējo situāciju pasaulē, bet arī uz laikapstākļiem. Šī vasara daudziem paliks atmiņā uz ilgu laiku.

Lai gan reti kuram patīk karstie periodi, sinoptiķi brīdina, ka 2023. gads būs īpaši mainīgs. Temperatūras rādītāji izies ārpus ierastajām normām, un īpaša uzmanība jāpievērš mēnešiem: jūnijam, jūlijam un augustam. Kopš 1879. gada sākuma šāda situācija nav novērota.

Spriežot pēc meteorologu prognozēm, jūnijā iestāsies nenormāls karstums. Savukārt jūlijs mūs priecēs ar vēsumu, bet augustā ar jaunu sparu atgriezīsies tropiskais karstums.

Vasaras periodu pavadīs šim gadalaikam neparastas parādības. Vētras, viesuļvētras, lietusgāzes, pērkona negaiss un pat tornado – tas viss var notikt visnegaidītākajos brīžos. Šo parādību iemesls būs aukstā un karstā gaisa masu sadursme.

Lasi vēl: “Tas būs pārsteidzoši!”; Lūk, notikumi, kas sagaida jūsu zodiaka zīmi 2023. gada maijā

Pats galvenais – sekot līdzi laika ziņu prognozēm, lai nejauši neatrastos notikumu epicentrā.

Kas attiecas u Latviju, tad pirmais vasaras mēnesis jūnijs būšot nokrišņiem bagāts, kā liecina zīmes dabā. Lai gan dienas būs siltas, līdz pat +25 grādiem, naktīs vietām gaidāmas salnas.

 

Leave a Comment