Karalis Čārlzs kopš viņam atklāja vēzi kādā vizītē paziņoja, kas viņu noved līdz asarām un skumjām

Karalis Čārlzs III un viņa sieva karaliene Kamilla savu laiku pavada Londonā, Klarensa namā, Highgrove namā un Lluiniversmodā Velsā.

Tomēr tieši Highgrove Glosteršīrā monarham ir īpaša nozīme, jo viņš sapņoja Bekingemas pili Londonā aizstāt ar rezidenci Highgrove House, kur viņš bieži slēpās no savas pirmās sievas princeses Diānas, kura deva priekšroku dzīvei Londonā.

Kur atrodas Highgrove House?

Highgrove House atrodas netālu no Tetberijas un Vestonbirtas arborētuma, kas atrodas netālu no Vusteršīras pie M5 automaģistrāles.

Šajā satriecošajā mājā Čārlzs pavada laiku, aizmirstot par saviem karaliskajiem pienākumiem. Tur viņš daudz glezno un stāda augus.

“14 gadus mājā dzīvoja Mauriss Makmilans (Maurice Macmillan), Farnhemas konservatīvo deputāts un bijušā premjerministra Harolda Makmilana dēls,” teikts Velsas prinča tīmekļa vietnē.

Vai Čārlzs dzīvoja Highgrove House kopā ar princesi Diānu?

Šī savrupmāja tika nopirkta 1980. gadā, kad Čārlzs vēl bija Velsas princis, un drīz vien kļuva par nākamā karaļa un princeses Diānas mājvietu, kuri apprecējās 1981. gadā.

Sākotnēji Highgrove nedēļas nogalēs dzīvoja Velsas princis, princese Diāna un viņu abi bērni – princis Viljams un princis Harijs, kuri šajā mājā pavadīja lielu daļu savas bērnības.

Tomēr Diāna šo māju ienīda, jo viņai šķita, ka doties uz turieni nozīmē “atgriezties cietumā”.

Kamēr Čārlzs sapņoja par dzīvi laukos, kur viņš varētu nodarboties ar savu hobiju – dārzkopību, Diāna deva priekšroku dzīvei pilsētā, viņu Londonas mājvietā Kensingtonas pilī. Diānai nepatika Glosteršīras māja arī tāpēc, ka tā atradās ļoti tuvu Kamillas Pārkeres-Boulzas (Camilla Parker-Bowles), kura dzīvoja netālu.

Lasi vēl: Prognozes: martā un aprīlī gaidāma Arktikas aukstās gaisa masas ieplūšana un lūk, ko tas paredz!

Endrjū Mortons savā atklājošajā biogrāfijā “Diāna: viņas patiesais stāsts” raksta:

Viņa sauca savus braucienus uz viņu mājām Glosteršīrā par “atgriešanos cietumā” un “reti aicināja ģimeni vai draugus.” “Taču Čārlza draugi nebija vienīgais iemesls, kāpēc viņa ienīda savu lauku māju.”

Diānas draugs, aktieris Džeimss Gilbijs teica:

“Viņai nepatīk Highgrove. Viņa jūt, ka Kamilla dzīvo tikai ielas malā, un neatkarīgi no viņas ieguldītajām pūlēm, viņa nekad nejutīs, ka tās ir viņas mājas”.

Čārlzs to visu zināja, un saspringtajos brīžos, kad bija precējies ar Diānu, viņš bieži aizgāja uz Highgrove House, zinot, ka Diāna nevēlēsies doties uz to kopā ar viņu.

Mājā ir arī ar tēraudu apšūta “baiļu istaba”, lai karalis un viņa sieva būtu drošībā u.z.b.ru.k.u.m.a. gadījumā.

Saskaņā ar karaļa biogrāfa Braiena Hūija grāmatu “Dzelzs istaba, kas atrodas pirmajā stāvā, “mēra 6 metrus uz 6 metriem un “tika būvēta tā, lai pat tad, ja pārējā māja tiktu sagrauta, tā būtu neskarta.”

 

Leave a Comment