Kāpēc sens ticējums vēsta, ka nedrīkst gulēt uz diviem spilveniem; Šo tev ir vērts likt aiz auss

Kopš seniem laikiem miegs tika uzskatīts par svētu aktu. Un pret šo lietu izturējās ļoti uzmanīgi.

Gudri cilvēki ir pārliecināti, ka spilvens spēj uzņemt jebkuru informāciju un ietekmēt cilvēka enerģijas plūsmu.

Sākumā gan mazliet info par šo sadzīves priekšmetu.

Spilveni ir ikdienā lietots priekšmets, kurš, neskatoties uz to, ka mums šķiet pašsaprotams un vienkāršs, ir cieši saistīts ar mūsu komfortu un guļamvietas ergonomiku. Šie mīkstie, bieži vien aplipināmi priekšmeti, ko mēs izmantojam atpūtai un atbalstam, ir attīstījušies caur vēstures gaitām, pielāgojoties cilvēku vajadzībām un tehnoloģiskajām iespējām.

Spilvenu vēsture sakņojas senatnē, kad cilvēki sāka izmantot dažādus materiālus, lai mīkstinātu savas guļamvietas. Senās kultūras, piemēram, Ēģiptes un Ķīnas, izmantoja spilvenus, kas bija aizpildīti ar salmiem, spārniem, šķiedrām vai citiem dabas materiāliem. Šie spilveni ne tikai nodrošināja komfortu guļamvietā, bet arī spēja uzturēt galvas un kakla pozīciju, lai novērstu iespējamos stīvumus un sāpes.

Ar laiku un tehnoloģiju attīstību spilveni kļuva arvien sarežģītāki un mūsdienīgāki. Industriālā revolūcija un materiālu zinātne nesis līdzi jaunas iespējas spilvenu ražošanā. 20. gadsimta otrajā pusē spilvenu industrija pieredzēja būtisku attīstību, kurā tika izmantoti dažādi materiāli, piemēram, poliuretāna putuplasts, latekss, atmiņas putas un citas modernas sintētiskas un dabiskas šķiedras.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

Šodien spilveni ir pieejami dažādos formātos, izmēros un materiālos, lai atbilstu dažādām gulēšanas vajadzībām un personīgajām preferencēm. Daži spilveni ir ergonomiski izstrādāti, lai atbalstītu galvas un kakla pareizo pozīciju miega laikā, savukārt citi spilveni var būt pielāgoti konkrētām veselības problēmām vai alerģijām.

Lasi arī: Šīs nedēļas sākumā cienījamā vecumā aizsaulē devās aktrise, kuras darbs bija neaizvietojams

Uz ko ilgi nedrīkst skatīties, lai nepiesauktu nelaimi. Tautas ticējumi, kurus vērts likt aiz auss, jo tiem esot ticējusi pat pati Vanga

Kopumā spilveni ir pārtapuši no vienkārša komforta priekšmeta līdz sarežģītam un specializētam izstrādājumam, kas atspoguļo cilvēku vajadzības un tehnoloģisko progresu gulēšanas komforta jomā. Spilvenu evolūcija turpinās, un arī nākotnē var gaidīt jaunas inovācijas un uzlabojumus šajā svarīgajā miega atribūtā.

Bet…

Pastāv uzskats, ka viens cilvēks nevar gulēt uz diviem spilveniem.

Gandrīz trešdaļu savas dzīves cilvēks atrodas Morfeja – sengrieķu miega dieva – pakļautībā. Bet miegs un sapņi ir saistīti ar visdažādākajām māņticībām un ticējumiem.

Ezotēriķi ir stingri pārliecināti, ka..

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment