Kāpēc potētājiem cilvēkiem dod tik lielu brīvību? Atbild epidemioloģe

Kāds TV24 skatītājs raksta:” Tikko svaigs gadījums, vakcinēts cilvēks, kurš pārnēsāja kovidu, pats to nezinot, aplipināja otru vakcinēto, kurš smagi saslima un nomira. Kāpēc vakcinētajiem tiek ļauta tik liela brīvība – netiek prasīti testi, arī uz skolu drīkst doties, staigāt pa veikaliem, ēstuvēm. Vakcinēts nenozīmē, ka nevar pārnēsāt vīrusu.”

“Tā ir taisnība, inficēties un nodot infekciju tālāk var arī vakcinēts cilvēks, bet jāsaka, ka risks ir daudz mazāks,” TV24 raidījumā “Uz līnijas” atbild Anda Ķīvīte-Urtāne, RSU asoc. profesore, epidemioloģe.

Viņa stāsta, ka jaunākie zinātniskie pētījumi pierāda, ka, ja paņem uztriepas no deguna, vīrusa slodze vakcinēto cilvēku organismā ir krietni mazāka, raksta la.lv

Lasi vēl: Miris dziedātājs un komponists, kurš bija iemīļots arī Latvijā

“Par to, ka cilvēks nomiris, vakcinētiem cilvēkiem nevajadzētu mirt, ja vien viņiem nav nopietnu blakus saslimšanu, ieskaitot, lieko svaru,” Ķīvīte-Urtāne norāda.

SPKC dati uzrādot, ka no kovida mirušie nav bijuši pilnīgi veseli cilvēki.

“Tur būtu nepieciešama plašāka informācija par mirušo cilvēku, par kuru raksta skatītājs, man negribas īsti ticēt, bet attiecībā uz testēšanu, mans bērns pusaudzis ir vakcinēts un viņai nākamnedēļ, dodoties uz skolu, tāpat ir jātaisa tests, tā kā tā nav tiesa, ka vakcinētos netestē!” epidemioloģe skaidro.

COMMENTS

Leave a Comment