Kādus ziedus labāk nest uz kapiem? Pati dižā Vanga vienmēr šo ņēma vērā, jo ticēja, ka tam ir liela nozīme!

Kā izvēlēties pareizos ziedus?

Gan tuviem draugiem, gan labiem domubiedriem piemērotas ir margrietiņas, kā arī gaišas krāsas asteres un krizantēmas. Šie ziedi, kas simbolizē sauli, parādīs jūsu atvērtību pret cilvēku un sirds siltumu.

Lai godinātu jaunas meitenes, bērna vai mīļotā cilvēka, kas pēkšņi pametis mūsu pasauli, piemiņu, lieliski noderēs baltas lilijas. Šie ziedi simbolizē tīrību, šķīstību, laimi un mātes mīlestību. Tās parādīs vieglas skumjas un ilgas pēc mīļotā cilvēka dvēseles. Arī jaunai sievietei varat izvēlēties maiga toņa ceriņu ziedus.

Uz vīrieša kapa ieteicams nest “lakoniskus” tumšu toņu ziedus: hortenzijas, asteres, gerberas, īrisus, rozes un neļķes.

Vecākas sievietes ir pieņemts pieminēt ar lieliem apaļiem ziediem: kalla lilijām, orhidejām un krizantēmām.

Apmeklējot jauna vīrieša kapu, viņam var nest baltas rozes, peonijas, tulpes un vijolītes.

Lasi vēl: Pēc smagas pēdējās nedēļas mūžībā aizgājis slavenais modes dizainers un mākslinieks

Sarkanās neļķes ļoti bieži tiek liktas uz karavīru kapiem, bet kopumā šie ziedi ir piemēroti dažādiem gadījumiem. Tie ir plaši izplatīti, un tos var nest ne tikai uz karavīru apbedījumu vietām. Tos bieži izvēlas, lai godinātu skolotāja vai priekšnieka piemiņu, jo sarkanās neļķes nozīmē atturību.

Aizgājējiem, ar kuru apmeklētājam bija lietišķas attiecības, parasti izvēlas tumši bordo krāsas asimetriskus peoniju, krizantēmu un rožu pušķus.

Pastāv abpusēji izdevīgs variants, kas tiek uzskatīts par diezgan universālu un būs piemērots gan radinieka, gan kolēģa piemiņas godināšanai. Tās ir tumši sarkanas lielas rozes.

 

Leave a Comment