Kāds priesteris minēja iemeslu, kāpēc kapsētā nedrīkst runāt ar viņsaulē aizgājušajiem radiniekiem

“No visiem tiem ticējumiem, kas ir populāri, vislielāko labumu mirušajam cilvēkam, iespējams, sniegs viņa tuvinieku lūgšanas,” atklāja priesteris Krečetovs.

Lūgšanas Dievkalpojuma laikā un aizlūgumi, kas tiek iesniegti priesterim, ir ļoti svarīgi aizgājušajiem cilvēkam. Taču sazināšanās ar aizgājējiem ir ne tikai bezjēdzīga, bet arī bīstama.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 43%

0%

“Pastāvīgi nesaprotami komunicējot ar aizgājējiem, var nonākt līdz galējībām, sērojošo radinieku var apsēst nešķīsts spēks,” – rezumēja svētais tēvs.

Uzskati par to, vai bērniem vajadzētu doties uz kapsētu, dažkārt atšķiras atkarībā no kultūras, reliģijas un personīgajām pārliecībām.

Daži mācītāji un reliģisko grupu vadītāji iesaka bērniem apmeklēt kapsētu, lai izprastu dzīves ciklisko dabu un mācītos izturēties ar cieņu pret aizgājējiem un viņu atmiņu. Viņi var uzsvērt arī svarīgumu runāt ar bērniem par viņsauli  un atvadīšanos, kā arī par mūžību un cilvēka dzīves cikliskumu.

Lasi vēl: Diemžēl ļoti skumja ziņa par pasaules līmeņa aktieri Kiānu Rīvsu; filmēšanas laikā notika incidents

Tomēr citi mācītāji un reliģisko grupu vadītāji var ieteikt izvairīties no kapsētu apmeklējumiem bērniem, it īpaši jauniem un jutīgiem bērniem, lai izvairītos no negatīvas emocionālās ietekmes un neērtībām, ko tie varētu just, redzot aizgājēju cilvēku piemiņas vietu.

 

Leave a Comment