Kāda būs ziema 2023. gadā: vai gaidīt bargus sals vai cerēt uz maigu ziemu. Sinoptiķi ir pārsteigti

Katru rudeni cilvēki sāk uztraukties un izteikt prognozes par gaidāmo ziemu. Šis gads nebija izņēmums.

 

Internetā var atrast daudzas prognozes, ka mūs sagaidīs aukstākā ziema pēdējo simts gadu laikā.

Šī informācija ir īpaši interesanta sakņu dārzu un augļu dārzu īpašniekiem. Turpmākā raža ir tieši atkarīga no tā, cik smaga bija ziema. Lai laikus apsegtu augus, laicīgi jāzina, kādi laikapstākļi mūs sagaida.

Arī privātmāju īpašnieki, kur nav gāzes apkures, interesējas par siltāku laiku ziemā, jo sagādāt daudz malkas nav tik vienkārši.

Sinoptiķi veido prognozes visai ziemai, taču nav simtprocentīgas pārliecības, ka tās būs pareizas. Ja jūs joprojām ticat šīm prognozēm, tad lielākā daļa Eiropas varēs izvairīties no smagām un ilgstošām salnām: 2-3 salnas nedēļas var viegli izdzīvot bez īpašām sekām.

Tas attiecas uz centrālajiem reģioniem, kur parasti nav ļoti zemas temperatūras. Mūsu ziemeļu un austrumu daļa uz vieglu ziemu diemžēl nevar cerēt: viņus sagaida vismaz -30 grādu sals. Turklāt ziema sāksies pēc kalendāra: no decembra pirmajām dienām.

Lasi vēl: Pagatavo tēju pannā. Tu nekad nebūtu iedomājies, kāds būs rezultāts!

 

Lasīt vēl: Izsprāgst no alām kā korķi. Iespējams, labākā kurmju apkarošanas metode

Bet ir arī trūkumi, jo dažos reģionos visu ziemu nebūs sals. Kad ir atkusnis, sāk kust sniegs un parādās sārņi un netīrumi, kas ļoti apgrūtina dzīvi, īpaši pilsētas iedzīvotājiem. Un pēc sinoptiķu prognozēm ziema būs sniegota.

Turpini lasīt, kādas prognozes ir katram ziemas mēnesim, nākošajā lapā

Leave a Comment