Kad Latvijā iestāsies stabils un ilgstošs siltums? Laika ziņu vērotājs atklāj, kāds gaidāms aprīlis

Foto – Pexels

Ticējumi par laika apstākļiem:

Laika zīmju vērotājs raksta, ka rīt, 4.aprīlis, ir Izidora diena. Ticējumi nosakot, ka jāvēro saullēkts – ja tas esot sārts, tad gaidāms labs gads.

7.aprīlī jāvēro nakts – ja tā esot silta, tad būšot jauks pavasaris. Ja šajā dienā ir skaidri un spilgta saule, gaidāma vētraina vasara. Bet, ja šajā dienā dārd pērkons, vasara gaidāma silta. Bet, ja šajā dienā līst – vasarā un rudenī būšot liela sēņu raža.

8.aprīlis – kāds laiks esot šajā dienā, identisks laiks būšot 8.oktobrī (un pretēji).

14.aprīlis, dažkārt, arī 15.aprīlis. Ja šajā dienā pavasara ūdeņi tek lēni, gaidāms esot grūts gads. Ja nakts esot silta un nav apmākusies, arī vasara esot gaidāma silta un saulaina.

Foto – Pexels

18.aprīlis – ja šajā dienā ir stiprs vējš, tad vasarā labībai būs bīstams lietus un pat krusa.

23.aprīlis – cik vējains šajā dienā, tik vējains būs arī pārējais gads. Ja šajā dienā silts un jauks, kluss vakars – gaidāma kārtīga vasaras tveice.

25.aprīlis – ja šajā naktī ir sals un dienā pat sniegs, tad vēl diemžēl veselu mēnesi gaidāmi ziemīgi laika apstākļi.

Kāds laiks mūs šogad sagaida aprīlī?

Spriežot pēc atbilstošajām dienām februārī un martā, aprīlis soloties būs mērens mēnesis, diemžēl arī nokrišņi gaidāmi, taču labā ziņa – tie būs vienmērīgi. Aprīļa sākumā laika apstākļi būs mainīgi. Pirmās aprīļa dienas, visticamāk, būs siltas, tad vēlāk atkal gaidāms sals, lietus, krusa un arī diemžēl sniegs. Temperatūras “staigāšana” gaidāma no nelieliem mīnusiem naktīs līdz pat plus 15 grādiem ap 10.aprīli.

Aprīļa vidū nokrišņi norimsies un laiks būs gaidāms sauss. Temperatūra naktīs no 0 līdz plus 7 grādiem, bet saulainās pēcpusdienās termometra stabiņš var pakāpties pat līdz plus 18 grādiem.

Lasi vēl: Meteorologs Toms Bricis brīdina, ka jau rītdienas naktī Latvijā sāksies pavisam negaidīti laika apstākļi

Aprīļa otrajā pusē dažviet Latvijā var būt gaidāmas salnas naktī, un var gadīties arī krusa, gan slapjš sniegs. Bet vēlāk gaisa temperatūra dienā var atkal uzkāpt līdz plus 20, 23 grādiem.

Foto – Pexels

Aprīļa beigās, kad sāks jau ziedēt pirmie koki, atkal gaidāms mazliet vēsāks laiks un vairāk nokrišņu. Iespējamas arī salnas un pat sniegs.

Leave a Comment