Kā ziņoja Latvijas meteoroloģijas centra pārstāvji, tad šonakt gaidāmi ļoti slikti laikapstākļi! Jābūt gataviem!

Pirmdien būs mākoņu un saules kombinācija, ko pavadīs plaši nokrišņi. Piekrastē gaidāms lēns līdz mērens, brīžiem pārejošs mēreni stiprā dienvidrietumu, rietumu vējš, brāzmās ar ātrumu 15-18 metri sekundē.

Tiek prognozēts, ka atmosfēras temperatūra paaugstināsies līdz +8 līdz +11 grādiem, savukārt austrumu reģionā gaisa temperatūra dienā nepārsniegs +5 līdz +9 grādus.

 

Rīgā visā diennakts laikā mākoņu sega var kavēt saules starus, līdz ar to īslaicīgi līs. Valdīs mērens līdz lēns rietumu vai ziemeļrietumu virziena vējš, kas brīžiem brāzmās sasniegs līdz 15 metriem sekundē.

Augstākā reģistrētā gaisa temperatūra būs robežās no +8 līdz +10 grādiem. Tomēr dažviet Latvijā gaidāms ļoti spēcīgs vējs un stipras lietusgāzes, kuras var traucēt sabiedrības ikdienas gaitas.

 

Lasi vēl: VID brīdina daļa iedzīvotāju par attaisnoto izdevumu čekiem: “Nebūs vairs kā agrāk”

Pirmdienas dienā jo īpaši naktī daudzviet īslaicīgi līs, valsts centrālajā un austrumu daļā iespējamas pērkona lietusgāzes, krusa un slapjš sniegs. Autovadītājiem jābūt gataviem uz šādiem laikapstākļiem.

Jau iepriekš ziņots, ka, iestājoties aukstākai temperatūrai, ir sagaidāms paātrināts lapu nokrišanas process. Līdz ar to, visticamāk, koki nometīs ne tikai zaļās lapas, bet arī samazinās šī gada “zelta rudens” ilgumu un krāšņumu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

 

Leave a Comment