Kā pareizi uzglabāt sēnes: eksperts atklāj, kā pagarināt to “dzīvi” ledusskapī

Augstā ūdens satura dēļ sēnes ir jāuzglabā ledusskapī, bet tajā pašā laikā tieši šī iemesla dēļ tās ir grūti saglabāt svaigas.

Ņemot vērā pieaugošās pārtikas cenas, ir vērts rūpīgāk izturēties pret to uzglabāšanu, lai līdz minimumam samazinātu izšķērdēšanu. Kā raksta Express, sēnes ir pazīstamas ar to, ka ledusskapī tās nav labi uzglabājamas. Taču kāds pārtikas tehnoloģiju eksperts ir atklājis drošu metodi, kas to varētu padarīt par pagātni. Viņa ir pārliecināta, ka šī metode ir obligāta ikvienam, kurš pērk sēnes lielveikalā.

“Ja jūs pēc sēņu iegādes redzat, ka sēnes kļūst tumšas un pavisam mīkstas, šis padoms par to uzglabāšanu jums ir noteikti jāņem vērā. Izmantojiet virtuves dvieli vai papīra maisiņu, lai absorbētu šo sastāvdaļu mitrumu un veicinātu gaisa plūsmu sēnēs,” iesaka Too Good To Go UK reģionālā direktore Sofija Trumana.

Viņa norāda, ka trauki, kuros iegādājieties sēnes, ir jāizmet. Tā vietā atrodiet caurspīdīgu papīra maisiņu.

“Sēnēm ir augsts ūdens saturs, tāpēc to uzglabāšana, ietinot tās virtuves dvielī vai papīra maisiņā palīdz absorbēt lieko mitrumu un novērš to pārāk ātru bojāšanos un pārvēršanos tumšā krāsā,” skaidro Trumana.

Viņa piebilst, ka tā vietā, lai sēnes mazgātu, ir vērts tās vienkārši izņemt no lielveikala iepakojuma un nosusināt ar tīru virtuves dvieli. Pēc tam izklājiet papīra maisiņu ar vairākām papīra loksnēm un uzmanīgi ievietojiet sēnes tajā. Ievietojiet maisiņu ledusskapī tālu no visa, kas varētu sēnes saspiest.

“Lielākā daļa veselu sēņu ledusskapī uzglabājas četras līdz septiņas dienas, bet, šādi uzglabājot sēnes, jūs varat palīdzēt tām uzglabāties veselas septiņas dienas. No otras puses, sagrieztās sēnes ledusskapī parasti uzglabājas vienu līdz divas dienas, tāpēc veselu sēņu uzglabāšana ir lielisks veids, kā nodrošināt to ilgāku glabāšanu,” secina Trumana.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Eksperte norāda, ka tieši šis pats princips jāievēro arī gadījumos, kad lielveikalā iegādājieties spinātus slēgtās kastītēs!

Leave a Comment