Kā norūdīt asinsvadus: ūdensprocedūras, uzturs, fitoterapija

Ļoti nepieciešams jods (garneles, mīdijas, jūraskāposti un jūras zivis), kas rosina vairogdziedzera hormonu veidošanos, aktivizē holesterīna sadalīšanos, un magnijs (to satur pākšaugi, žāvēti augļi, dārzeņi) – tas bremzē holesterīna veidošanos organismā un paātrina tā sadalīšanos.

* Jācenšas maksimāli ierobežot treknus produktus un saldumus (īpaši, ja ir mazkustīgs dzīvesveids un liekais ķermeņa svars).

Ūdens procedūras
Lai ne tikai atjaunotu gadu gaitā vai slimību rezultātā zaudēto asinsvadu elastību, bet arī uzturētu tos teicamā tonusā, teicami gādā termohidroterapija jeb, vienkāršāk sakot, kontrastduša.

Vismaz reizi nedēļā, stāvot zem izsmidzinātāja, pakāpeniski aizgriež aukstā ūdens padevi, līdz karstā ūdens strūkla sasniedz maksimāli ciešamo, kuru 1–2 minūtes jācenšas izturēt, bet pēc tam karstā ūdens padevi samazina, bet pastiprina aukstā ūdens strūklu – arī tikai tik, cik paciešams, neizjūtot pārāk lielu diskomfortu.

Zem aukstā ūdens jāpastāv nedaudz ilgāk – 2–3 minūtes. Kontrastdušai piemērotākais laiks ir rīts.

Uzmanību! Cilvēkiem, kam ir slima sirds, pirms pievēršas kontrastdušai, jākonsultējas ar ārstu.

Papildus ūdensprocedūrām ieteicams dzert sulu kokteili: vienādās daļās sajauktu citrona, apelsīna un greipfrūta sulu – pa glāzei reizi dienā pēc brokastīm. Sulu terapijas kurss – 5 dienas reizi divos mēnešos.

Fitoterapija
Senāk cilvēki asinsvadu stiprināšanai un asins tīrīšanai izmantoja dabas līdzekļus, kurus ar labām sekmēm var lietot joprojām:
* glāzi diļļu sēklu sajauc ar 2 ēdamkarotēm žāvētu, samaltu baldriāna sakņu un 2 glāzēm medus. Maisījumu pārlej termosā, aplej ar 2 litriem verdoša ūdens, diennakti nostādina un izkāš. Lieto pa ēdamkarotei 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas.

Leave a Comment