Kā iekārtot ērtu un omulīgu mājokli? Galvenie principi, kas nemainās līdz ar modi

Bērnistabai jābūt “mājai mājā”. Tāpat savas prasības tiek izvirzītas virtuvei un citām telpām.

Aplam ir domāt, ka sievietēm raksturīgā vēlme ik pa laikam pārbīdīt mēbeles ir tikai niķis. Vienkārši sievietes daudz jutīgāk par vīriešiem uztver visus ģimenē notiekošos iekšējos procesus.

Speciālisti ir aprēķinājuši, ka katrai ģimenei, lai apmierinātu miteklim izvirzītās prasības, dzīves laikā vidēji astoņas reizes jāmaina telpu plānojums vai jānomaina mēbeles.

Populārākais materiāls – koks
Cilvēka iekšējā pasaule mainās daudz lēnāk nekā tehnika. Tieši tāpēc atkal un atkal moderni kļūst laika gaitā pārbaidītie, tradicionālie materiāli: lina auduma, kalts metāls, koks… Jāteic, ka koks ir pats populārākais un iecienītākais dabiskais materiāls.

Mēs labprāt pieskaramies gan “dzīvam” augošam kokam, gan no tā izgatavotām lietām. Daudz patīkamāk ir basām kājām paieties pa parketu nekā linoleju, tāpat daudz patīkamāk paņemt rokās darbarīkus vai sadzīves priekšmetus ar koka, nevis plastmasas rokturiem.

Arī izvēloties apdares materiālus, mēs labprātāk izvēlamies, piemēram, koka līstītes. Taču ar to vien koka iespējas nebeidzas: koks arī spēj audzināt un ārstēt. Pietiek atcerēties, piemēram, slaveno filozofu un pedagogu Rūdolfu Šteinertu, kurš ar Dauna slimību sirgstošu bērnu attīstībai izstrādājis ieapaļas formas no gluda koka gatavotas rotaļlietas un novēroja lielisku terapeitisku efektu.

Leave a Comment