Kā ārstēt dažādas kaites ar sīpoliem un zaļajiem lociņiem

Sīpolu sula šķīdina smiltis un sīkus akmentiņus nierēs
* 3 reizes dienā stundu pēc ēšanas lieto tējkaroti sīki sasmalcināta sīpola.

Pret strutojošiem ādas iekaisumiem, augoņiem
* Problemātiskajai vietai pieliek gareniski pārgrieztu sautētu sīpolu vai sīki sasmalcinātu svaigu sīpolu, sajauktu ar pienu (attiecībā 1:1), un piesaitē. Apsēju maina 2 reizes diennaktī. Šīs līdzeklis palīdz arī pret apsaldējumiem un apdegumiem.

Pret stipru klepu
* Sīki sasmalcinātu vidēja lieluma sīpolu pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura, samaisa un uz 2 stundām noliek siltā vietā. Pēc tam sulu notecina (biezumus izspiež) un lieto pa ēdamkarotei 4 reizes dienā. Ja klepus ir sauss, cukura vietā labāk izmantot medu un lietot nevis radušos sulu, bet visu sīpola un medus putriņu – pa ēdamkarotei 4 reizes dienā ēšanas laikā.

Pret angīnu, tonsilītu
* Sīki sasmalcinātu sīpolu liek emaljētā traukā, apkaisa ar 2 tējkarotēm cukura, aplej ar ¾ glāzes ūdens, 10–15 minūtes vāra uz vidējas liesmas, līdz maisījums kļūst biezs. Iegūto masu pa ēdamkarotei vienā reizē apēd dienas laikā.

Pret vēdera aizcietējumu
* Sagriež 5–6 vidēja lieluma sīpolus, ripiņas liek stikla burkā, aplej ar puslitru baltvīna, uzliek vāku un nedēļu nostādina, tad pievieno pusglāzi medus, samaisa, vēl 3 dienas nostādina, pēc tam izkāš un lieto pa 2 ēdamkarotēm 3 reizes dienā pēc ēšanas.

Pret cērmēm un citiem parazītiem
* Sasmalcina vidēja lieluma sīpolu, aplej ar glāzi verdoša ūdens, 12 stundas nostādina, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei 2 reizes dienā. Kurss – 4 dienas.

Pret akūtu prostatītu
* Divus lielus sīpolus sasmalcina putriņā, aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, silti ietin un 2 stundas nostādina. Dzer pa 1/4 glāzes ik pēc stundas.

Brūču dziedēšanai
* Ilgi nedzīstošas brūces un čūlas uz ādas vai mutes gļotādā apziež ar svaigi spiestu sīpola sulu.

COMMENTS

Leave a Comment