Jaunākā informācija: Krievija pārtraukusi gāzes piegādi uz Latviju; Lūk, kā tas ietekmēs Latviju

Ar satraucošu paziņojumu klajā nācis dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatora Latvijā “Conexus Baltic Grid” valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss, kurš intervijā medijam LSM norāda, ka Krievija pārtraukusi dabas gāzes piegādes Latvijai. 

 

Viņš arī skaidro, kā šo situāciju tagad risināt, un kā tas ietekmēs mūsu valsti.

U. Bariss uzsver, ka uz Latviju, Lietuvu un Igauniju jau kopš aprīļa sākuma vairs nepienākt gāze no Krievijas.

U.Boriss stāsta, ka Krievijas prasība par tās gāzes piegādēm norēķināties tikai rubļos ir skaidrs signāls pilnīgi visiem – strauji jāmazina gāzes piegāžu atkarība no Krievijas, jo tikai uz to Baltijas valstis paļauties vairs nevar. Būtībā Krievija ar šo soli pati paātrināja Baltijas valstu ceļu uz energoneatkarību, tā viņš komentēja šo informāciju.

Lasi vēl: ”Varens uzrāviens”: 3 zodiaka zīmes tuvākajās dienās sasniegs maksimālos augstumus savā karjerā

Piegāde notiek tikai no diviem piegādātājiem – no Klaipēdas sašķidrinātā dabas gāzes termināļa un Inčukalna dabasgāzes krātuves.

“Ja vēl bija šaubas, ka uz Krievijas piegādēm varbūt kaut kādā mērā varam vēl paļauties, šie visi notikumi skaidri parāda, ka no drošības viedokļa paļāvība faktiski vairs nepastāv un nepastāvēs.

No valsts enerģētiskās drošības viedokļa valstij viennozīmīgi jāatrisina jautājums par otra sašķidrinātās dabasgāzes termināļa izbūvi – jo īsākā periodā, jo labāk mums,” uzsvēra Bariss.

Turpini lasīt nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment