Informācijas Latvijas iedzīvotājiem, kuros novados paliks dārgāka maksa par ūdeni!

Madonas novadā no maija plānots paaugstināt maksu par ūdeni un kanalizāciju, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Madonā, Lazdonas, Praulienas, Sarkaņu, Liezēres, Ošupes, Ļaudonas, Dzelzavas, Barkavas, Aronas un Mētrienas pagastā ūdensapgādes tarifu plānots paaugstināt par 4,24%, tādējādi viens kubikmetrs ūdens maksās 1,23 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Pašlaik par vienu kubikmetru ūdens “Madonas ūdens” klienti maksā 1,18 eiro bez PVN. Savukārt kanalizācijas izmaksas kāps par 8,11%, sasniedzot 1,60 eiro par vienu kubikmetru bez PVN esošo 1,48 eiro vietā.

Piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā šā gada 1.maijā, ziņo nra.lv.

Dobeles novada pašvaldības kapitālsabiedrība SIA “Auces komunālie pakalpojumi” plāno celt ūdensapgādes tarifu par 38%, bet kanalizācijas tarifu par 67%, skaidro uzņēmums.

Lasi vēl: Villa Smita sieva pārtraukusi klusuma pauzi pēc notikušā skandāla “Oskaru” ceremonijā

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegtais plāns paredz, ka ar 1.augustu ūdensapgādes tarifs Dobeles novada Aucē, Bēnes pagastā, Īles pagastā, Lielauces pagastā, Ukru pagastā, Vecauces pagastā un Vītiņu pagastā sasniegs 1,32 eiro par kubikmetru. Pašreizējais tarifs ir 0,86 eiro par kubikmetru. Rezultātā kāpums ir 38%.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment