Jauna sieviete dalās ar baisu COVID-19 pieredzi; ”Tie sāka krist kā rudens lapas..”

Martai Brendfordai no Lielbritānijas Covid-19 tika atklāts šī gada jūlijā un trīs dienas sieviete pavadīja slimnīcā. Taču joprojām viņa jūt Covid-19 sekas, raksta “Mirror”.

Sieviete slimības dēļ esot zaudējusi 80% savu matu, kas izkrituši lielām šķipsnām, raksta tautaruna.nra.lv

Ar Covid-19 Marta slimnīcā pavadījusi trīs dienas un vēlāk, atgriežoties mājās, pamanījusi, ka viņai sāk izkrist mati un tikai dažu nedēļu laikā viņa jau bija zaudējusi 80% no tiem. Lokainie mati vienmēr bijuši viņas “prieks un lepnums”.

Lasi vēl: Pavisam drīz gaidāma GADA enerģētiski spēcīgākā diena; Gaidāms kas īpašs.

Sieviete pastāstīja, kā viņas stāvoklis ir saistīts ar telogēna izsvīdumu, kas ir ķermeņa reakcija paaugstināta stresa apstākļos. Matu izkrišana likusi sievietei kādu laiku noslēgties, jo bija spiesta nēsāt lakatus unviņa izvairījās tikties ar draugiem.

Sievietes ārsts norāda, ka matu izkrišana divus līdz trīs mēnešus pēc Covid-19 izslimošanas ir bieža parādībā pārdzīvotā stresa dēļ. Martas gadījumā mati izkrituši ļoti strauji.

Sieviete izmantojusi matu pieaudzēšanas iespēju un šobrīd spēj pat novērtēt, ka viņai ir paveicies: “Es zinu, ka man ir paveicies. Daudzi kovidam zaudē savas dzīvības, bet es zaudēju tikai matus un tāpēc esmu pateicīga. “

Leave a Comment