Izsludināts sarkanais brīdinājums par spēcīgiem plūdiem un to postījumiem

Pēc ievērojamiem nokrišņiem Ņujorkas pilsētā Amerikas Savienotajās Valstīs ir notikuši ievērojami plūdi. Apstākļu nopietnības dēļ pilsētas teritorijā ir nepieciešams izsludināt ārkārtas stāvokli.

Tikai trīs stundu laikā pilsētas teritorijā nokrišņi bija līdzvērtīgi mēneša laikā parasti novērotajam nokrišņu daudzumam. Lai gan tropiskās vētras Ofēlija izraisītajā lietusgāzē ir bijušas periodiskas pauzes, ir ļoti svarīgi ievērot varas iestāžu brīdinājuma vēstījumu, jo pamatīgās lietusgāzes vēl nav beigušās.

 

Plūdu rezultātā daudzi ceļi Ņujorkā ir kļuvuši neizbraucami, tādējādi radot traucējumus metro un vilcienu satiksmē, kā arī apgrūtinot lidostas darbību. Ņujorkas štata gubernators izteica oficiālu lūgumu personām palikt savās dzīvesvietās, uzsverot, ka šī vētra rada nenovēršamas briesmas cilvēku dzīvībai. Iepriekšējie smagie laikapstākļi citos reģionos ir pierādījuši arī tā spēju nodarīt būtisku kaitējumu.

Lasi vēl: Nedēļas nogalē sāksies murgs: sinoptiķi ir krasi mainījuši laika prognozi

 

Plūdi ir skāruši arī dažādus štatus ASV ziemeļaustrumu reģionā, tādējādi radot potenciālu risku aptuveni 25 miljoniem cilvēku.

Leave a Comment