Izrādās, ka speķis ir jāmarinē sīpolu mizās: šādu gardumu vēl nebūsi nogaršojis

Ir tik daudz recepšu, kā sālīt speķi, ka galva griežas – katrai saimniecei ir savs noslēpums, kā pagatavot aromātisku un mīkstu speķi.

Tomēr tikai retais zina par sīpolu mizās marinētu speķi, kas ir līdzīgi kūpinātiem speķiem, jo tiem ir tāda pati zeltaina krāsa un garša.

Mēs jums pastāstīsim, kā marinēt speķi sīpolu mizās un kā panākt, lai ēdiens būtu mīksts.

Sīpolu mizās marinēts speķis

Šai receptei jāizvēlas speķis ar gaļas slāņiem. Sagatavojiet arī divas vai trīs saujas sīpolu miziņu, sāli un cukuru pēc garšas, dažas žāvētas plūmes un divas lauru lapas.

Šāds ēdiens ir pavisam vienkārši pagatavojams. Katliņā ielej litru ūdens, pievieno sāli, cukuru, žāvētas plūmes, lauru lapas un sīpolu mizas, labi samaisa un marinādi uzvāra. Tad katlā liek speķa gabaliņus un uz lēnas uguns vāra apmēram pusstundu. Pēc tam pannu noņem no uguns, ļauj atdzist un liek speķi ar marinādi uz 12 stundām ledusskapī.

Pēc tam speķi izņem no marinādes, un tam jābūt pārklātam ar garšvielām, kas jums patīk. Pēc tam gabalus ietin folijā un vēl desmit stundas liek ledusskapī. Pēc 10-12 stundām ēdiens būs gatavs lietošanai.

Kā sālīt speķi, lai tas būtu mīksts un garšīgs

Ja esat nopircis speķi, bet tas ir ciets, šo problēmu ir viegli atrisināt. Lai produktu padarītu mīkstu, to var pagatavot karstu. Šai receptei ideāli derēs speķis ar gaļas slāņiem. Sagrieziet kilogramu speķa gabaliņos un aplejiet ar ūdeni, vāriet uz lēnas uguns 5 minūtes, pievienojiet marinādē 3 ēdamkarotes sāls un atstājiet šķīdumā uz 12 stundām.

Pēc tam, kad speķis ir marinēts, izņem to no marinādes, nosusina un ieberž ar dažādām garšvielām. Labākās garšvielas ir kurkuma, paprika, melnie pipari, krustnagliņas, koriandrs, rupjā sāls, kaltētas dilles, muskatrieksts.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Ar garšvielām ieberzto speķi ietin folijā vai pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī uz 24 stundām, lai ēdiena garša kļūtu intensīvāka. Pēc 24 stundām speķis būs gatavs patēriņam.

 

Leave a Comment