Izcili sulīgas kotletes no tunča konserviem

Kotletes no tunča konserviem ir pagatavojamas ļoti ātri, vienlaikus tās ir sulīgas un sātīgas.

Es šādas kotletes bieži gatavoju kā pamatēdienu, taču tās var pasniegt arī kā karstu uzkodu, jo tās ir vienlīdz garšīgas gan siltas, gan atdzesētas. Turklāt, tās garšo pat bērniem, kuri citkārt zivju kotletes īpaši nemīl.

Sastāvdaļas tunča kotletēm

Tunča konservi – 250 g

Vistas ola – 2

Milti – 3 ēdamkarotes

Dilles – 10 g

Sarkanais sīpols – 1

Burkāni – 1

Citrons – ½

Rīvmaizes – 3 ēdamkarotes

Garšvielas pēc garšas

Augu eļļa – 200 ml

Tunča kotlešu pagatavošana

Sīpoli var būt jebkuras krāsas, šodien man mājās bija tikai sarkanie, bet tikpat labu var izmantot arī baltos sīpolus. Tunča konservus labāk ņemt savā sulā, nevis eļļā.

Sīpolus sagriež ļoti mazos kubiņos, bet burkānus sarīvē uz vidējas rīves.

Pannā augu eļļā apcep sīpolus un burkānus, līdz tie kļūst mīksti. No konservētā tunča notecina šķidrumu, ar dakšiņu samīca tunci, pievieno smalki sagrieztas dilles.

Tunča masai pievieno vienu vistas olu un apceptos dārzeņus. Pievieno arī sāli un piparus pēc garšas. Garšas svaigumam pievienoju pusi neliela citrona sulas. Tunča masu labi samaisa un atstāj uz brīdi nostāvēties.

Lasi vēl: Tikai dažas dienas būs veiksmīgas: Mēness kalendārs dārzniekiem septembrim

Tikmēr sagatavot pārējās kotletēm nepieciešamās sastāvdaļas. Atsevišķā bļodā ieberu miltus, rīvmaizi. Bļodā saputojiet vienu vistas olu un pievienojiet ēdamkaroti ūdens. Olu maisījumu saputojiet ar putojamo slotiņu vai dakšiņu.

No gatavās tunča pagatavo iegarenas formas kotletes un mērcē tās pārmaiņus olu maisījumā, miltos, olu maisījumā un rīvmaizē.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Es šīs kotletes cepu fritētājā, bet, manuprāt, tās var cept arī pannā lielā eļļas daudzumā. Izņemiet kotletes no eļļas un nolieciet uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu. Kotletes pasniedz ar skābo krējumu vai jebkuru jogurta mērci.

 

Leave a Comment