Ir saņemti jauni dati, un tie ir biedējoši: sinoptiķi ir pilnībā mainījuši prognozi visam martam

Austrumeiropas iedzīvotāji ir brīdināti par laikapstākļu izmaiņām, kas viņus sagaida jau martā. Februāra pēdējās dienās sinoptiķi saņēma jaunus datus, un tie ir biedējoši. Klimatiskā situācija veidosies saskaņā ar anormālu scenāriju.

Sākotnēji meteorologi prognozēja, ka gaidāmais marts daudzos Austrumeiropas reģionos būs auksts un noteikti nesagādās iedzīvotājiem nepatīkamus pārsteigumus nokrišņu veidā. Tomēr nesen saņemtā informācija liecina par pretējo.

Austrumeiropas daļā sasils agrāk nekā parasti. Jau marta sākumā termometra stabiņa rādījumi pakāpsies līdz +5 grādiem pēc Celsija. Naktīs būs auksti līdz mīnus 8 grādiem.

Tomēr eksperti prognozē spēcīgus nokrišņus slapja sniega un sasalstoša lietus veidā. Pirmajās marta brīvdienās daudzviet Austrumeiropā gaidāma arī snigšana. Tā rezultātā jau tā rekordlielas sniega kupenas var pieaugt līdz nebijušam augstumam.

Vecmāmiņa atklāja mēslojuma veidu, ar kuru jūsu dārzeņi izaugs rekordlielā daudzumā

Mēneša vidū meteorologi Austrumeiropā prognozē mākoņainu un mitru laiku. Nokrišņu daudzums būs pastāvīgs. Termometra stabiņi pakāpsies līdz +8 grādiem pēc Celsija.

 

Izpildi šo testu: 

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 79%

0%

 

Lasi vēl: Jau Šomēness sāks izmaksāt piemaksas šīs kategorijas Latvijas iedzīvotājiem – Pa taisno uz viņu bankas kontiem

Kamēr mēs priecājamies par tuvojošos ziemas beigas, klimatologi gatavo precīzas prognozes šā gada pavasarim, vasarai un rudenim. Viņu spriedums ir nomācošs – 2024. gads būs ļoti, ļoti karsts.

Tik ļoti, ka tas pārspēs iepriekšējā gada rekordu, kas, atgādināsim, bija karstākais novērojumu vēsturē. To, ka karstuma viļņi pārņems planētu, apgalvo Eiropas Savienības Kopernika Klimata pārmaiņu dienesta (C3S) pārstāvji: “Mēs sagaidām, ka 2024. gadā karstuma viļņi pastiprināsies tikpat karsti, cik bija pagājušajā gadā.”

Lasi arī : Tas ir Pavisam negaidīti! Elīna Didirhsone atvadīsies no “Butterfly”

Pētnieki norāda, ka ekstrēmo laikapstākļu cēlonis ir klimata pārmaiņas un siltuma parādība El Ninjo.

 

Lūk, ko tas nozīmē un kā tas ietekmēs mūs – lasiet tālāk

Leave a Comment