Ir pienākusi oficiāla ziņa: Tagad ir skaidri zināms vai Krievijas kreiseris ”Moskva” patiešām ir nogrimis

Krievijas Melnās jūras flotes raķešu kreiseris “Moskva” pēc ugunsgrēka un munīcijas eksplozijas ir nogrimis Melnajā jūrā, ceturtdien paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

“Kad kreiseris “Moskva” tika vilkts tauvā uz gala ostu, kuģis zaudēja stabilitāti korpusa bojājumu dēļ, kas tika gūti no munīcijas detonācijas ugunsgrēka gaitā. Jūras vētras viļņošanās apstākļos kuģis nogrima,” teikts ministrijas paziņojumā.

Kreisera apkalpe jau pirms tam tika evakuēta, raksta apollo.lv.

Lasi vēl: Lūk, kādi bija pēdējie vārdi ukraiņu robežsargam, kurš uzspridzinājās Mariupolē, lai neatdotu savu pozīciju ienaidniekam!

ASV Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Džons Kērbijs dažas stundas pirms tam paziņoja, ka kreiseris “Moskva” pēc eksplozijas turas virs ūdens un saviem spēkiem virzās pāri Melnajai jūrai Sevastopoles virzienā.

Ukrainas armijas operatīvās pavēlniecības “Dienvidi” preses dienests iepriekš ziņoja, ka “Moskva” pēc Ukrainas pretkuģu raķešu “Neptun” triecieniem apgāzies un sācis grimt. Divas raķetes trāpījušas kreiserim Melnajā jūrā netālu no Odesas, un pēc šī trāpījuma uz kuģa izcēlies ugunsgrēks.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka uz kreisera izcēlies ugunsgrēks un sprāgusi munīcija, taču apgalvoja, ka ugunsgrēks ir lokalizēts, kuģis joprojām peld un tiks aizvilkts uz ostu.

Eksperti uzskata, ka uz kuģa varēja būt raķešu kaujas galviņas.

Ir zināms cik apkalpes locekļu bijis uz klāja – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment