Ikdienas ieradumi, kas nozog 90 procentus prieka: 10 lietas, no kurām eksperti steigšus iesaka atbrīvoties

Mēs visi tiecamies pēc laimes un piepildījuma, taču dažkārt mūsu ikdienas paradumi var neapzināti sabotēt mūsu prieku. Šī šķietami nekaitīgā uzvedība var pakāpeniski iedragāt mūsu labsajūtu, atstājot mūs izsīkušus un neapmierinātus.

Eksperti izceļ desmit ikdienas paradumus, kas var nozagt laimi.

Pastāvīgi salīdzināt sevi ar citiem. Šis pastāvīgais salīdzinājums var iedragāt mūsu pašvērtējumu un likt mums justies zemākiem.

Pagātnes nožēlošana. Domājot par to, ko varēja vai vajadzēja darīt citādi, mēs ieslīgstam negatīvisma apburtajā lokā un kavējam savu personīgo izaugsmi.

Vilcināšanās un izvairīšanās no atbildības. Ja mēs pastāvīgi atliekam uzdevumus un izvairāmies no atbildības, mēs radām nepabeigtu lietu uzkrāšanos, kas smagi apgrūtina mūsu prātus.

Pārmērīga paškritika. Ja mēs negatīvi runājam ar sevi, kritizējot katru savu soli un apšaubot savas spējas, mēs graujam savu pārliecību un ierobežojam savu potenciālu.

Pašaprūpes neievērošana. Nepietiekama uzmanība savām vajadzībām var novest pie izdegšanas, stresa un mazāka prieka.

Pastāvīgs aizvainojums. Šāda uzvedība var būt emocionāli izsīkstoša un kaitēt mūsu labklājībai. Ja mēs turam rūgtumu un dusmas pret citiem, mēs nesam smagu nastu, kas iztukšo mūsu prieku un liek mums kavēties pagātnē.

Lasi vēl: Unikālas iezīmes, kas piemīt sievietēm, kurām nav nepieciešama romantika, lai gūtu apmierinājumu dzīvē

Saistību pārslodze. Šis ieradums var izraisīt stresu, izdegšanu un prieka zaudēšanu, jo mēs cenšamies izpildīt savus milzīgos pienākumus.

Alkas pēc apstiprinājuma. Šis ieradums var novest pie izpatikšanas citiem cilvēkiem un pastāvīgām bailēm tikt noraidītam.

Koncentrēšanās uz negatīvo. Ir viegli ieslīgt ikdienas dzīves problēmās un neapmierinātībā, ļaujot negatīvajam aizēnot labo. Kad mēs koncentrējamies tikai uz to, kas nav kārtībā, mēs palaižam garām prieku un skaistumu, kas mūs ieskauj.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Novārtā atstājam attiecības un saiknes. Tā kā esam sociālas būtnes, mūsu attiecības un saikne ar citiem cilvēkiem ir ļoti svarīga mūsu laimei un labklājībai. Ja mēs atstājam novārtā šīs saiknes, priekšroku dodot darbam vai vientuļām nodarbēm, mēs varam justies izolēti un neapmierināti.

 

 

Leave a Comment