“Iespraust mietu kapā”: garīdznieks nosodījis “Ekstrasensu cīņu” uzvarētājas Jasevičas bēres

Jeļenas Jasevičas bēru dievkalpojumu viņas radinieki un draugi gatavo Svēto apustuļu Pētera un Pāvila pareizticīgo baznīcā Sanktpēterburgā.

Pēterburgas priesteris, protodiakons Vladimirs Vasiliks ir asi izteicies par gaidāmajām bērēm saskaņā ar pareizticīgo kanoniem, kurām tiek gatavota mirusī “Ekstrasensu cīņu” uzvarētāja.

Jeļenas Jasevičas radinieki norādīja, ka atvadīšanās notiks Svēto apustuļu Pētera un Pāvila baznīcā, pēc tam notiks izvadīšana kapos. Priesteris atgādināja, ka agrāk Krievijā šādi cilvēki nevēlējās būt apglabāti saskaņā ar kristīgajām tradīcijām.

“Krievzemē tādus cilvēkus vienkārši apglabāja aiz baznīcas robežām, vēlams, kaut kur mežā. Un vēl kapā iesprauda mietu, lai mirušais nevarētu iznākt no kapa un nekaitētu dzīvajiem. Tagad laiki ir daudz apgaismotāki, bet es biju ļoti pārsteigts uzzinot, ka šāds cilvēks tiks apglabāts saskaņā ar baznīcas paražām. Tas nebūs bēru dievkalpojums, tā būs sakramenta apgānīšana, ņirgāšanās par to”, – izteicās protodiakons.

Lasi vēl: Merilina Kerro ir pārliecināta: 2 zodiaka zīmes maija beigās maksimāli izjutīs šķiršanās rūgtumu

Garīdznieks uzskata, ka, ja cilvēks savas dzīves laikā ir bijis saistīts ar ļaunajiem gariem, tad par pareizticīgo bērēm nevar būt ne runas.

Viņš izsakās ļoti skarbi – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment