Iespējams Latvijā pavisam drīz šī iedzīvotāju kategorija nevarēs iegādāties alkoholiskos dzērienus

Cilvēku grupa, kas pieņem lēmumus par alkohola tirdzniecības noteikumiem, uzskata, ka ir laba ideja mainīt likumu. Viņi vēlas, lai alkohola pārdošana cilvēkiem, kas jaunāki par 20 gadiem, būtu pretrunā ar noteikumiem.

Veselības ministrija šai idejai piekrita un patika. Deputāte Ramona Petraviča uzskata, ka būtu jāmaina likumā noteiktais vecums, lai kļūtu par pilngadīgu.

 

Šobrīd jūs varat precēties, kad jums ir 18 gadi, bet jūs nevarat malkot šampanieša savās kāzās. Arī dzimumu nevar mainīt līdz 18 gadu vecumam.

Petraviča domā, ka tas var radīt lielākas un paliekošākas problēmas. Alus darītāju savienības vadītājs Pēteris Liniņš idejai par jauniem noteikumiem nepiekrita, jo uzskata, ka pietiek ar tiem noteikumiem, kas mums jau ir. Viņš uzskata, ka mums vienkārši jāievēro noteikumi, kurus mēs jau zinām.

Lasi vēl: Vanga pati lūdza neatklāt šo savu pareģojumu līdz pat šodienai: tagad patiesība ir atklāta

Daži cilvēki Saeimā vēlas izveidot noteikumus par to, kad drīkst tirgot alkoholu. Par šiem noteikumiem viņi gatavojas plašāk runāt nākamnedēļ īpašā grupā.

Vecuma ierobežojumi alkohola iegādei atšķiras pasaulē atkarībā no valsts un vietējiem noteikumiem. Tomēr pastāv vairāki plaši izplatīti vecuma ierobežojumi alkohola iegādei pasaulē:

18 gadu vecumā: Lielākā daļa valstu ļauj alkohola iegādi un patēriņu, ja persona ir vecāka par 18 gadiem. Tas ietver daudzas Eiropas valstis un citas valstis visā pasaulē.

19 gadu vecumā: Dažās valstīs, piemēram, Kanādā, alkohola pirkšana un patēriņš ir atļauts tikai, ja persona ir vecāka par 19 gadiem.

21 gadu vecumā: Amerikas Savienotajās Valstīs, piemēram, vairākās štatos un teritorijās, alkohola pirkšana un patēriņš ir atļauts tikai no 21 gada vecuma.

Dažos gadījumos ir valstis, kurās ir vēl augstāki vecuma ierobežojumi alkohola iegādei.

Tomēr ir svarīgi atzīmēt, ka šie ir vispārējie noteikumi, un konkrētajā valstī var pastāvēt izņēmumi, atkāpes un citi noteikumi, kas var ietekmēt alkohola iegādes vecumu. Ir ļoti svarīgi iepazīties ar vietējiem likumiem un regulējumu, ja esat aizbraucis uz citu valsti vai teritoriju, lai izvairītos no juridiskiem pārkāpumiem un ievērotu attiecīgos vecuma ierobežojumus attiecībā uz alkoholu.

Leave a Comment