Hārvardas pētnieks nosauc 3 ātrus trikus, kā novecot laimīgāk

Savā 60. dzimšanas dienā Hārvarda laimes pētnieks Artūrs Brūkss dalījās ar trim uz pierādījumiem balstītiem paņēmieniem, kā novecot optimistiskāk.

“Šonedēļ ar mani notiek dīvaina lieta: man aprit 60 gadi. Savā septītajā desmitgadē es ieeju ar ne mazākajām bažām,” viņš atzina, pirms izteica šos padomus.

Pēc viņa domām, ejot gadu desmitiem, dzimšanas dienas var kļūt daudz mazāk jautras, un tas ir labi. Viņš mudina censties uz novecošanu raudzīties pozitīvāk un nākamās dzimšanas dienas pārvērst par īstu svētku reizēm.

Lūk, trīs ātri triki, ar kuriem pētnieks dalījās:

Izmantojiet svaiga sākuma efektu. Jebkurš gadījums, kas liek mums justies tā, it kā mēs savā dzīvē pāršķirtu jaunu lapu, var sniegt mums nelielu papildu stimulu pašizaugsmei.

Izvēlieties “pareizos” mērķus. Lai pārvērstu savu baiso pagrieziena punktu par jaunu laimīgu piedzīvojumu sākumpunktu, jums ir jāizvēlas mērķi, kas patiešām uzrunā jūsu sirdi. Tiem jābūt mērķiem, kuru atalgojums nāk no iekšienes, nevis no ārpasaules.

Lasi vēl: Eksperti ir atklājuši 5 lietas, ko daudzas sievietes dara pirmajā randiņā

Izmantojiet “tuvošanās”, nevis “izvairīšanās” motivāciju. Nomākt sevi garīgā ziņā nav grūti un nav jautri, un pētījumi liecina, ka tas ir arī slikts veids, kā sevi motivēt. “Izbaudiet pastaigas dabā” ir “tuvošanās” motivācijas piemērs. “Labāk pastaigājies, citādi tu kļūsi resns” – tā ir “izvairīšanās” motivācija.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Definējiet savu plānoto darbību tā, lai tā izklausītos vilnoši un ar pozitīvu noskaņu, nevis liek mocīties un kaut ko darīt piespiedu kārtā!

 

 

Leave a Comment