Gredzens visam mūžam. Kādu cēlmetālu izvēlēties laulības simbolam?

Vasaras sezonā, kad kāzu laiks uzņem apgriezienus un kāzu plānošana pāra ikdienā kļūst par centrālo notikumu, svarīgi ir neapjukt plānotajos darbos. Viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir izvēlēties īstos laulību gredzenus.

Laulības gredzens tiks nēsāt visu atlikušo mūžu, tāpēc tā izvēlei ir jāatlicina pietiekoši daudz laika. Svarīgākais gredzenu izvēlē ir metāls – tā stils un ilgmūžība.

Dārgmetāli

Populārākā un tradicionālākā izvēle ir dzeltenais zelts, iespējams tādēļ, ka tas ir vispraktiskākais. Tīra zelta, jeb 24 karātu (sastāvā 99% zelts) gredzens ir pārāk mīksts, lai tiktu izstrādāts juvelierizstrādājumos. 22 karātu sastāvā ir 91,6 procenti tīra zelta, un arī šādā sastāvā tas ir ļoti mīksts, bet jau pietiekami izturīgs, lai to izmantotu laulību gredzeniem. Tomēr, ņemot vērā, cik bieži šis gredzens ir uz mūsu zeltnešiem, tad praktiskākie ir 18 karātu (satur 75% zeltu) un 9 karātu (37,5% tīra zelta) laulību gredzeni, kas veiksmīgāk pārvarēs ikdienu, būs labāk pasargāti no deformācijas un bojājumiem.

Šobrīd moderni un populāri ir baltā zelta gredzeni, tie ir izgatavoti no dzeltenā zelta, kuram ir piejaukti citi baltie metāli, piemēram, niķelis vai cinks, tādējādi iegūstot sudrabaino nokrāsu. Lai radītu reālu balto krāsu, baltā zelta juvelierizstrādājumi ir pārklāti ar rodiju (metāls līdzīgs platīnam). Diemžēl, šī rodija pārklājuma kārta, sliktākas kvalitātes gredzeniem novalkājas, tāpēc, jāizvēlas labas kvalitātes baltā zelta gredzens, bet ja šādu faktu esat konstatējis jau nēsāšanas procesā, tad juvelieri iesaka ik pēc 12 līdz 18 mēnešiem atkārtoti pārklāt gredzenu ar jaunu rodija kārtu.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment