“Google” jau šajā gadā sāks dzēst vairākus miljonus lietotāju kontu; dzēsīs, gan ”Gmail”, gan ”Youtube” kontus

Amerikāņu tehnoloģiju gigants “Google” paziņoja, ka no šī gada decembra sāks dzēst to lietotāju kontus, kas nav izmantoti vismaz divus gadus.

Uzņēmums paziņojis, ka ja “Google” konts nav lietots pēdējo divu un vairāk gadu laikā, tad šis profils var tikt neatgriezeniski dzēsts. Līdz ar to tiks dzēsti arī visi ar šo profilu saistītie faili platformā “Google Workspace”.

 

Tā tad šis nozīmē, ka jaunā uzņēmuma politika skars lietotāju profilus un datus, kas atrodas “Gmail”, “Google” Dokumentos, Diskā, Kalendārā, kā arī “YouTube” un, prtoams, “Google Photos”.

Jau no šodienas visi neaktīvie profili, kuriem draudēs neatgriezeniskā dzēšana, saņems no “Google” brīdinājuma paziņojumu, kas tiks nosūtīts gan pašam neaktīvajam profilam, gan arī rezerves e-pasta adresei, kas norādīta, reģistrējot profilu.

Lasi vel: “Mum ļoti žēl, mums tevis un tavi darbi ļoti pietrūks..”; 83 gadu vecumā mūžībā devies izcils Latviešu fotomākslinieks

Tomēr uzņēmums atgādina, ka šīs izmaiņas skars tikai privātpersonu “Google” profilus, bet ne uzņēmuma un iestāžu kontus. Piemēram, “Google” nedzēsīs uzņēmumu vai universitāšu profilus, kas nav ilgstoši izmantoti.

 

Leave a Comment