“Mum ļoti žēl, mums tevis un tavi darbi ļoti pietrūks..”; 83 gadu vecumā mūžībā devies izcils Latviešu fotomākslinieks

Paturēsim atmiņā viņa spēka gados! Izcils fotogrāfs, bez kura spilgtajiem kadriem Latvijas iemūžināšana uz laiku laikiem nav iedomājama.

 

Ar dedzīgu aizrautību un mežonīgu pamestību ULDIS BRIEDIS cenšas iemūžināt īslaicīgu mirkli. Viņa apņēmībai nav robežu, tā ir nelokāma pat viņsaules priekšā. Nelokāms aizstāvis par savu dzimteni, par Latviju un tās tautu un tiem, kas gozējas tās siltuma saulītē.

 

Viņa skatiens izstaro siltumu, kas spēj atkausēt pat visvairāk sasalušu sirdi. Viņam piemīt iedzimts māksliniecisks talants, kas līdzinās smalki noregulētam dzinējam. Viņš bija viens no diviem leģendārajiem braucējiem episko proporciju velobraucienā. Sirdī būdami patiesi bohēmiski, viņi bieži sacēlās pret tradicionālajām normām un sabiedrības cerībām. Viņam bija iemaņas sacelt nepatikšanas, kas viņiem piešķīra režīma traucēkļa zīmi. Brīvajā laikā viņiem patika medīt vāveres, kopt savu dārzu un doties piedzīvojumos, lai izpētītu tuvējās salas.

 

“Uzticams, patiess, mīļš saviem tuvākajiem un draugiem. Labākais vīrs un tētis, kādu vien varētu vēlēties,” savos atvadu vārdos raksta Inta Briede.

Kā liecina informācija tīmekļvietnē “Dižļaudis”, Briedis dzimis Ārlavas pagasta “Pērkoņos”. Bērnībā dzīvojis Ventspilī, Ancē, Dundagā un Nikužos.

 

Lasi vēl: “Jauns mēness 2023. gada 19. maijā”: šīs 4 zodiaka zīmes sāks jaunu dzīvi

 

Par fotografēšanu Briedis sācis interesēties jaunībā un gājis skolas fotopulciņā. No 1966. līdz 1974.gadam strādājis par fotogrāfu un Liepājas rajona laikraksta “Ļeņina Ceļš” žurnālistu. No 1976. līdz 1979.gadam bijis Liepājas pilsētas laikraksta “Komunists” fotogrāfs.

Leave a Comment