Garšīgākie Eklēri, kādus esmu ēdusi : Vecmāmiņa parādīja savu dzīves labāko recepti

Sakuļ līdz baltumam.

Samaziniet miksera ātrumu līdz minimumam un vidējā strūklā ielejiet verdošo piena maisījumu.

Ielejiet maisījumu atpakaļ katliņā un, nepārtraukti intensīvi maisot ar slotiņu, vāriet uz vidējas uguns, līdz tas sabiezē.

Pārliek bļodā un pārklāj ar plēvi saskarē. Atdzesē pilnībā. Mīklas gatavošana. Tvertnē ielej ūdeni, pienu, pievieno sāli, cukuru un gabaliņos sagrieztu sviestu. Liek uz uguns un vāra, līdz sviests izkūst. Izņem un iemaisa miltus. Liek atpakaļ uz uguns un vāra, nepārtraukti maisot, līdz mīkla veido bumbu un apakšā sāk veidoties garoza, apmēram 2 minūtes.

Atkal noņem no uguns un ļauj nostāvēties 5 minūtes. Pa vienai pievieno olas, pēc katras maisot ar lāpstiņu līdz pilnīgai gludai. Pastāvīgi jāuzrauga konsistence – mīkla nedrīkst kļūt pārāk šķidra. Atkarībā no olu lieluma var būt nepieciešams vairāk vai mazāk. Tāpēc, lai būtu drošībā, pēdējo olu labāk sakult ar dakšiņu un pievienot pa daļām. Mīklai jābūt gludai un spīdīgai.

Mīklu pārliek konditorejas maisiņā un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar pergamentu vai silikonu. Man ir franču zvaigznes sprausla ar diametru 12 mm pie izejas. Mans mīļākais veids, kā cept eklērus, ir uz perforēta paklājiņa.

Liek līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes. Pēc tam samaziniet siltumu līdz 180 grādiem un cepiet, līdz gatavs, apmēram 25-30 minūtes vairāk. Izņemiet gatavos eklērus no cepešpannas. Atdzesē pilnībā. Nogriež galotnes.

Izņemiet olu krēma maisījumu no ledusskapja. Sakuļ ar mikseri līdz gludai. Pievieno mīkstu sviestu un vēlreiz sakuļ. Pārlejiet krējumu un salieciet konditorejas maisiņos. Piepildi eklērus ar olu krēmu.

Nogrieziet confit MAISIŅA galu. Ielejiet confit krēmu.

Virsū liek svaigas avenes. Uzlieciet olu krēma sloksni uz nogrieztajām virsotnēm no apakšas.

Liek virsū avenēm krēma pusi uz leju. Gatavos eklērus pārkaisa ar pūdercukuru.

Leave a Comment