Gala lēmums: beidzot ir zināms vai Pavļutam būs ļaut turpināt strādāt par veselības ministru vai tomēr nē

Saeimas deputātu vairākums šodien noraidīja 17 Saeimas deputātu priekšlikumu izteikt neuzticību veselības ministram Danielam Pavļutam (AP).

Balsojumā 57 deputāti vēlējās, lai Pavļuts paliek savā amatā, 37 deputāti uzskatīja, ka viņam jāpamet šis amats. Viens atturējās, divi nebalsoja, bet 7 sēdē nepiedalījās, raksta nra.lv

Lasi vēl: Kā izskatās arī Latvijā zināmā televīzijas programmu vadītāja atdusas vieta uzreiz pēc bērēm

Portāls NRA jau rakstīja, ka, pārmetot Pavļutam neizdarību Covid-19 krīzē, Saeimas deputāti Māris Mičerevskis un Didzis Šmits iepriekšējā nedēļā sāka vākt parakstus par D. Pavļuta demisijas pieprasījumu.

Šo priekšlikumu parakstījuši arī vairāki Zaļo un zemnieku savienības un partijas “Saskaņa” deputāti. Priekšlikumu par neuzticības izteikšanu D. Pavļutam iesniedza deputāti Māris Mičerevskis, Didzis Šmits, Edgars Tavars, Armands Krauze, Uldis Augulis, Viktors Valainis, Māris Kučinskis, Jānis Dūklavs, Ivars Zariņš, Artūrs Rubiks, Boriss Cilevičs, Vitālijs Orlovs, Jānis Krišāns, Edgars Kucins, Jānis Tutins, Valērijs Agešins, Ivans Ribakovs.

Saeima jau 16. septembrī balsoja par līdzīgu priekšlikumu un arī toreiz Pavļuts izturēja uzticības pārbaudi. Par Pavļuta atbrīvošanu no amata toreiz nobalsoja 34 deputāti, bet pret bija 50 parlamentārieši. Līdz ar to D. Pavļuts palika amatā.

COMMENTS

Leave a Comment