Gaidāms vēl viens sadārdzinājums! Plāno par 37% palielināt šī nodokļa likmi

Lai veicinātu atkritumu šķirošanu, pārstrādi un reģenerāciju, plānots pakāpeniski paaugstināt dabas resursu nodokļa likmi par nešķiroto sadzīves atkritumu noglabāšanu.

Šobrīd 50 eiro likme par tonnu plānota palielināt līdz 65 eiro par tonnu 2021. gadā, līdz 80 eiro par tonnu 2022. gadā un līdz 95 eiro par tonnu 2023. gadā.

Šis pasākums tiek veikts, lai veicinātu brīvprātīgo atkritumu šķirošanu un nodrošinātu lielāku sašķiroto atkritumu apjomu. Jāatzīmē, ka iepriekšējais nodokļu likmes pieaugums notika 2017. gadā un bija saistīts ar ievērojamu brīvprātīgās šķirošanas palielinājumu.

Līdzīgi kā ar sadzīves atkritumiem, arī tarifi par bīstamo atkritumu apglabāšanu tiks pārskatīti ar mērķi palielināt to savākšanu un pārstrādi, novēršot to noglabāšanu poligonos.

Ņemot vērā, ka bīstamie atkritumi radīs lielāku kaitējumu videi, salīdzinot ar sadzīves atkritumiem, plānots pakāpeniski palielināt dabas resursu nodokļa likmes par bīstamo atkritumu apglabāšanu.

Lasi vēl: 3 iemesli, kuru dēļ tava mīļotā var tevi piekrāpt. Vīrieši, lieciet aiz auss, jo pretējā gadījumā nāksies rūgti nožēlot

Šobrīd šī likme ir 60 eiro par tonnu, un plānots, ka tā pakāpeniski palielināsies līdz 70 eiro par tonnu nākamajā gadā, 85 eiro par tonnu 2022. gadā un 100 eiro par tonnu 2023. gadā. Tas tiks darīts, lai veicinātu atbildīgu rīcību ar bīstamajiem atkritumiem, stimulējot to savākšanu un drošu pārstrādi.

 

Leave a Comment