Ford pārtrauc dīleru programmu, kas prasīja lielus ieguldījumus, lai pārdotu elektriskos modeļus

 

Ņemot vērā lēnāku pieprasījumu, nekā gaidīts, Ford atvērs Elektronisko automobiļu pārdošanu visiem saviem dīleriem, vēsta CNBC.

Ford Motor pārtrauc pretrunīgi vērtēto elektromobiļu dīleru programmu, kas sākotnēji prasīja veikalu īpašniekiem ieguldīt līdz pat 1 miljonam ASV dolāru, lai pārdotu elektromobiļus.

Par “EV sertificēto” programmu 2022. gada septembrī paziņoja Ford izpilddirektors Džims Fārlijs, ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc šiem transportlīdzekļiem, zemo piedāvājumu un optimismu visā nozarē attiecībā uz pilnībā elektriskajiem automobiļiem un kravas automobiļiem. Tomēr šis optimisms nav attaisnojies, kā gaidīts.

Ford un citu autoražotāju elektromobiļu pārdošanas apjomi pieaug, taču daudz lēnāk, nekā daudzi gaidīja. Tāpēc autoražotāji ir aizkavējuši vai atcēluši turpmākos elektrotransportlīdzekļus un investīcijas.

“Pasaule ir mainījusies,” ceturtdien preses brīfingā sacīja Ford E modeļa elektromobiļu biznesa vadītājs Marins Džaja, “Izaugsme ir palēninājusies.”

Džaja sacīja, ka Model e dīleru programma, kurā bija iesaistīta aptuveni puse no 2800 Ford dīleriem ASV, “tiek pārtraukta”, ņemot vērā mainīgos tirgus apstākļus un sarunas ar dīleriem. Uzņēmums bija saskāries ar dīleru tiesas prāvām par šo programmu.

Tā vietā Ford sāks pārdot elektromobiļus visiem saviem dīleriem, lai palielinātu pilnībā elektrisko vieglo un kravas automobiļu pārdošanas apjomus.

“Tas ļauj mums atvērt elektromobiļu pārdošanu un apkalpošanu lielākam dīleru skaitam,” sacīja Džaja. “Mēs domājam, ka tas palīdzēs mums palielināt pārdošanas apjomus.”

Dīleriem būs jāveic zināmi ieguldījumi uzlādes, apmācības un citu ar elektromobiļiem saistītu izdevumu segšanai, taču ne tik lieli kā iepriekšējās programmas ietvaros, kas paredzēja ieguldījumus no 500 000 līdz 1,2 miljoniem ASV dolāru apmērā.

Džaja teica, ka sākotnējās aplēses bija augstas. Viņš teica, ka dīleri, kas piedalījās pilnā programmā, vidēji ieguldīja aptuveni 600 000 ASV dolāru.

Uzņēmums arī norāda, ka šādu politiku drīzumā plāno ieviest arī savos Eiropas uzņēmumos.

 

Leave a Comment