Eksperts atklāj, ka Latvijā gaisa temperatūra būs kā Sibīrijā vai Aļaskā; iemesls ir pārsteidzošs

Pirmais pavasara mēnesis Austrumeiropā solās būt neparasti auksts. Tomēr marta sākums būs diezgan silts. 2024. gada marts pavasarī nebūs auksts. Daudzos Austrumeiropas reģionos turpināsies ziemas salnas.

Pavasara sākumā termometru stabiņi noslīdēs zem -5 grādiem pēc Celsija. Jo īpaši šāds “mīnuss” tiek prognozēts dienvidu pusē un citos ziemeļu reģionos. Turklāt zemas temperatūras pavadīs spēcīgi nokrišņi.

Austrumeiropas centrālajā daļā atdzisīs līdz -4 grādiem pēc Celsija. Saskaņā ar portāla “Gismeteo” datiem gandrīz visu martu Austrumeiropas apgabalā būs lietus un slapjš sniegs.

 

Pirmās pavasara dienas Eiropas daļā būs neparasti siltas. Austrumeiropas ziemeļrietumos tiek prognozēta ilgstoša sasilšana.

Šādu laikapstākļu iemesls ir Atlantijas cikloni, kas piepildīti ar mitru un siltu Golfa straumes gaisu. Diennakts vidējā temperatūra pārsniegs klimatisko normu par 4-5 grādiem.

Lasi vēl: Zodiaka zīmes, kuru dzīve 2024. gada marta sākumā piedzīvo laimīgo dzīves fāzi

Austrumeiropas dienvidos martā gaiss sasils līdz +13 grādiem pēc Celsija. Kā ziņo sinoptiķi, šāda sasilšana iestāsies tuvāk mēneša beigām. Pavasari sagaidīs ar termometra stabiņiem ap 0, kā arī mākoņainu laiku bez nokrišņiem.

Meteorologi apgalvo, ka martā iespējami arktiskie vēji un neliels sals. Vidēja temperatūra gaidāma stabila, un līdz 20. martam mēs patiešām sajutīsim pavasari.

 

Leave a Comment