Eiropas savienībā un Latvijā grasās ieviest lielas pārmaiņas attiecībā uz autovadītāju apliecību u.c. faktoriem

Eiropas savienībā un Latvijā grasās ieviest lielas pārmaiņas attiecībā uz autovadītāju apliecību u.c. faktoriem. Visiem autovadītājiem šo būs jāņem vērā. 

Eiropas Komisija ierosinājusi jaunus veidus, kā uzlabot ceļu satiksmes drošību un padarīt vienotākas prasības autovadītāja apliecības iegūšanai visās dalībvalstīs, ieviešot dokumenta digitālo formu.

2022. gadā uz Eiropas Savienības ceļiem gāja bojā vairāk nekā 20 000 cilvēku, no kuriem lielākā daļa bija neaizsargāti satiksmes dalībnieki, piemēram, gājēji, velosipēdisti un motociklisti. Eiropas Komisija, ieviešot jaunus noteikumus, cer sasniegt savu mērķi līdz 2050. gadam sasniegt nulles ceļu satiksmes negadījumu skaitu.

Jaunie noteikumi paredz, ka pēc autovadītāja apliecības iegūšanas būs divu gadu pārbaudes laiks. Šajā laikā braukšana alkohola reibumā būs aizliegta.

Lasi vēl: Pati Vanga iesaka: Kā uzzināt, kad apprecēsies; Noskaidro, izmantojot iedarbīgu zīlēšanu ar gredzena palīdzību

Braukšanas eksāmenā galvenā uzmanība tiks pievērsta mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku klātbūtnei satiksmē. Eiropas Savienība strādā pie ilgtspējīgas mobilitātes pilsētās, kur gājējiem un velosipēdistiem ir dota prioritāte.

Tajā visā ne mazāk svarīga ir izpratne par autovadītāja apliecības iegūšanu un pārkāpumu konstatēšanu. Tāpēc digitālā autovadītāja apliecība nodrošinās gan ērtāku dokumentu noformēšanu, gan sodīšanu visās dalībvalstīs. 2019. gadā 40% pārkāpumu netika iekasēti, jo likumpārkāpējs netika identificēts vai netika samaksāts.

 

 

Leave a Comment