Efektīvākie veidi, kā atbrīvoties no nepatīkamas smakas dzīvoklī

Ja jūsu dzīvoklī ir nepatīkama smaka, ir iespējams no tās atbrīvoties.

Tāpat kā katram cilvēkam, arī jebkurai telpai ir sava unikāla smarža. To var sajust, atgriežoties mājās pēc garas pastaigas svaigā gaisā. Mājoklim raksturīgā smaka visbiežāk ir ierasta un pastāvīgajiem iemītniekiem nemanāma, taču viesi to noteikti sajutīs, kad ienāks mājoklī. Un ar šo smaku piesūcās arī virsdrēbes, kas karājas gaitenī, un nevienam nepatiks, ja aromāts būs nepatīkams.

Jā, ir smaržas, kas maģiski piešķir pilnīgi jebkurai telpai šarmu un mājīgumu. Pirmām kārtām tā ir garšīga ēdiena smarža, īpaši svaigi ceptas maizes smarža. Taču nepārvērsiet savu dzīvokli par maizes ceptuvi, turklāt “ēdamās” smaržas ir slavenas ar apetītes rosināšanu. Tāpēc daudz efektīvāk ir atrast īsto sliktās smakas cēloni un atbrīvoties no tās, nevis mēģināt to maskēt ar spēcīgākām smaržām, vīrakiem vai atsvaidzinātājiem.

No kurienes rodas nepatīkamas smakas dzīvoklī

Vispirms pie to rašanās ir vainīgi mājdzīvnieki. Suns vienmēr smaržo un vienmēr smaržos kā suns, un cīnīties ar to ir gandrīz neiespējami, pat ja jūs katru dienu mazgājat savu mīluli ar smaržīgu šampūnu. Neļaujiet savam sunim rāpties pa paklājiem un dīvāniem. Tas neļaus suņa aromātam iesūkties telpā un atbaidīt īpaši jutīgus viesus.

Paši kaķi nekādi nesmird, taču viņu pakaišu kaste var kļūt par “smaržas” avotu, ja pakaišu kaste netiek savlaicīgi iztīrīta. Arī pati pakaišu kastīte laiku pa laikam ir jāmaina – kaķu urīns pakāpeniski iesūcas plastmasā un turpina smirdēt pat pēc tam, kad kastīte ir rūpīgi nomazgāta un pakaiši nomainīti. Ja jūsu mīlulis atstāj traipus uz paklāja, sajauciet sodu un šķidras ziepes līdz viskozai konsistencei, uzklājiet to uz traipa un nosusiniet ar putekļu sūcēju, kad tas ir izžuvis.

Lasi vēl: Kāpēc sievietes salst vairāk nekā vīrieši

Arī putniem un grauzējiem ir nepieciešama īpaša uzmanība. Neatlieciet būrīšu tīrīšanu, kārtīgi iztīriet paplātes. Tas ne tikai novērsīs hroniskas smakas, bet arī pozitīvi ietekmēs mājdzīvnieku labsajūtu. Neattīrīti būri noteikti izdalīs raksturīgu “zoodārza” smaku, un to iemītnieki izskatīsies nekopti.

Turklāt daudzām mājām, kurās ir mazi bērni, ir raksturīga “bērnistabas” smaka. Tā visbiežāk ir patīkama vecākiem, bet ne vienmēr rada tikpat patīkamu attieksmi no viesu puses. Šis aromāts parasti ir vājš, ne pārāk jūtams, un pazūd pats no sevis, kad bērns paaugsies. Regulāra vēdināšana palīdzēs pret to cīnīties.

Pārbaudi savas zināšanas par Latviju!

Gribam noskaidrot tavas zināšanas par Latviju! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies jautājumos par mūsu valsti!

1 / 2

Kurš ir Latvijas himnas autors?

2 / 2

Kas bija attēlots uz 5 latu naudaszīmes?

Your score is

Vēl viena lieta, kas jāņem vērā, ir tā, ka ēdiena gatavošanas smaržas ne vienmēr ir patīkamas. Piemēram, cepta zivs un pat garšīgs buljons gatavošanas procesā izdala ne pārāk pievilcīgu aromātu, un dažādu ēdienu smaržu maisījums uzreiz atgādinās par ēdināšanas “priekiem”, īpaši, ja smarža ir ne tikai virtuvē.

Ar labākajiem veidiem, kā atbrīvoties no nepatīkamas smakas mājoklī, varat iepazīties nākamajā lapā!

Leave a Comment