Divu bērnu māmiņa, kas pēc šķiršanās palika bez naudas un mājokļa, pati uzbūvēja sev un bērniem mājas: Iedvesmojošs stāsts

Pateicoties viņas neatlaidībai un vēlmei padarīt savu bērnu dzīvi ērtāku un drošāku, Šarlotei un viņas zēniem ir jumts virs galvas. Uz 18 “kvadrātiem” izdevās iekārtot dzīvojamo istabu-virtuvi, guļamtelpu, kurā viņa guļ, ērtu vannas istabu, kuras iekārtošanai gan bija jāiegulda zināms darbs, bet tagad nav problēmu, kur nomazgāties un kur aiziet uz tualeti, kas ir ļoti svarīgi, ja ģimenē ir mazi bērni.

Taču joprojām lielākais mammas lepnums un prieks bija izolēta guļamistaba zēniem (6 un 2 gadi), kas varēja nodrošināt bērniem atsevišķu telpu. Un tās platība ir vairāk nekā niecīga, tajā nav vietas aktīvām spēlēm, taču Šarlotei tomēr izdevās izgatavot savu divstāvu gultu, kuru viņa uzstādīja tā, lai būtu vieta skapim un plauktiem ar rotaļlietām (ar laiku būs iespējams iekārtot arī skolēna stūrīti).

Jāatzīmē, ka grūtības radās ne tikai būvniecības procesā. Kad māja jau bija gatava, jaunajai sievietei nācās saskarties ar vietējo birokrātiju, jo, kā izrādījās, visām darbībām bija jāsaņem atļaujas. Bija nepieciešams izsaukt speciālistus, kuri par ievērojamu naudas summu analizēja augsni un veica nepieciešamos mērījumus un tikai pēc to atrisināšanas tika izsniegti dokumenti, uz kuru pamata tika izdarīti grozījumi atļaujās.

Bija jāsaņem arī būvmateriālu un apdares materiālu sertifikāti, bija jāgaida augsnes analīzes utt. Lai gan tas viss prasīja vairāk naudas, nekā tika iztērēts mazās mājas būvniecībai, Šarlote uzvarēja arī šajā “cīņā” par savu māju un savu bērnu nākotni. Tā ir kļuvusi par vēl vienu nodaļu viņas dzīvē un dienasgrāmata, ko viņa raksta sociālajos tīklos, iedvesmo īdzīgās situācijās nonākušās mātes, kuras audzina bērnus vienas.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Piezīme: Kad radās problēma ar atļaujām, Šarlote Sapvela organizēja līdzekļu vākšanu, stāstot savu dzīvesstāstu un to, cik būtiski viņai bija saglabāt māju sev un zēniem. Tieši tas padarīja viņas stāstu zināmu visā pasaulē. Lai gan tika savākti tikai nedaudz vairāk nekā 2600 dolāru, viņas piemērs ir iedvesmojis daudzus, jo nav ceļu, ko māte nevarētu iet, lai nodrošinātu saviem bērniem drošību un ērtības.

 

 

Leave a Comment