Dīvainākā vasara šajā gadsimtā būs 2023. gadā: sinoptiķi neizpratnē par prognozi

Saskaņā ar ilgtermiņa prognozēm, vasara šogad sāksies bez kāpuma, no jūnija pirmajām dienām vairāku valstu iedzīvotājus sagaida īsta tveice. Termometri visā valstī jūnijā uzreiz rādīs 5-7 grādus virs normas, kas ir daudz.

Šis anomālais karstuma vilnis pārklās visu Eiropu, tostarp Latviju. Daudzviet centrālajā daļā, termometra stabiņš jūnijā pakāpsies līdz plus 30-33 ēnā. Saulē laikapstākļu termometri var rādīt 40 grādus virs nulles.

Bet vasaras vidus, gluži otrādi, pāršalks aukstuma vilni. Sinoptiķi brīdina par strauju aukstumu 2023. gada jūlijā. Saskaņā ar meteorologu ilgtermiņa prognozēm jūlija temperatūras fons, salīdzinot ar jūniju, pazemināsies par 10 grādiem.

Nenormāli auksts laiks vasaras vidum ir gaidāms arī Latvijā un citviet Eiropā. Tātad saskaņā ar ilgtermiņa laika prognozēm, tad 2023. gada jūlijā tie sola ne augstākus par plus 23–24, kas var nopietni sabojāt peldēšanas sezonu.

Lasi vēl: “Durvis, kas atver nākotni”; Izvēlies vienu un uzzini, kāds liktenis tevi sagaida tuvākajā laikā

2023. gada augusts turpinās tendenci pēc dīvainas vasaras, ko sezonā – jūnijā un jūlijā – ieliks tā kolēģi. Saskaņā ar sinoptiķu provizoriskajām prognozēm visā Eiropas teritorijā atgriezīsies ļoti tveicīgs karstums.

 

Leave a Comment