Diemžēl šim internetveikalam Latvijā pasludina maksātnespēju; daudzi šeit iepirkās

Diemžēl šim internetveikalam Latvijā pasludina maksātnespēju. Daudzi Latvijas iedzīvotāji šeit iepirkās un viņiem likās šis veikals ļoti ērts. 

Kas ir uzņēmuma maksātnespēja? 

Uzņēmuma maksātnespeja jeb solventitāte ir uzņēmuma spēja izpildīt savus finanšu saistību pienākumus, proti, spēja samaksāt savas parādsaistības un citus finanšu apņemšanās. Tas ir būtisks rādītājs, kas norāda uz to, cik labs ir uzņēmuma finanšu stāvoklis un cik droši tas spēj segt savas izmaksas.

Lai izprastu uzņēmuma maksātnespeju, analizē dažus galvenos faktorus:

Parādsaistības (vai parāds): Uzņēmuma spēja segt savas parādsaistības ir būtisks rādītājs maksātnespejas novērtējumā. Jo lielākas ir parādsaistības attiecībā pret kopējiem aktīviem, jo lielāks ir riska līmenis.

Aktīvu un kapitāla attiecība: Maksātnespejas novērtējumā svarīga ir arī attiecība starp uzņēmuma aktīviem un pašu kapitālu. Liela kapitāla daļa attiecībā uz kopējiem aktīviem var norādīt uz stabilu finanšu stāvokli un augstu maksātnespeju.

 

Operatīvā peļņa: Uzņēmuma spēja gūt peļņu no operatīvās darbības ir svarīgs faktors maksātnespejas novērtēšanā. Laba operatīvā peļņa nodrošina finanšu līdzekļus, lai segtu saistības.

Naudas plūsma: Naudas plūsma norāda, cik efektīvi uzņēmums pārvalda savus naudas līdzekļus. Ja uzņēmums ir spējīgs efektīvi pārvaldīt savus finanšu plūsmas, tas var uzlabot maksātnespeju.

Lasi vēl: CSDD nāk klajā ar informāciju tiem Latvijas šoferīšiem, kuri lieto ”OCTA” apdrošināšanu

Lasi arī: Viktorijas Raidos pareģojums: Tieši šīm 3 Zīmēm 2023. gada Decembrī sagaidāma milzīga peļņa

Maksātnespejas novērtējums ir būtiski svarīgs gan uzņēmuma vadībai, gan arī iesaistītajiem investoriem, aizdevējiem un citiem interesentiem. Finanšu analītiķi bieži izmanto dažādus rādītājus, lai novērtētu uzņēmuma maksātnespeju un tā finanšu stabilitāti.

Pavisam nesen tika noskaidrots, ka šis Latvijas internetveikals ir paziņojis par maksātnespēju un tas nozīmē, ka viņi pārtrauc savu darbību pagaidām uz nenoteiktu laiku. Kurš ir šis internetveikals?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment