Diemžēl, bet nedēļas izskaņā paliks ne tikai krietni vēsāks, bet gaidāmas arī spēcīgas Lietavas

Šajā nedēļas nogalē Latvijā gaidāms temperatūras kritums, kas izpaudīsies kā viegli vēsāks laiks salīdzinājumā ar iepriekšējām dienām.

Sinoptiķi prognozē, ka brīžiem var sagaidīt arī lietu, kas dažviet būs intensīvāks.

Lai gan gaisa temperatūra pazemināsies, dienas laikā tā joprojām saglabāsies salīdzinoši komfortabla, svārstoties no 15 līdz 20 grādiem pēc Celsija.

Naktīs temperatūra varētu nokristies līdz 10-13 grādiem, radot patīkamu vēsumu.

Tiem, kuri plāno aktivitātes brīvā dabā, jāņem vērā, ka lietus var būt negaidīts un vietām iespējams arī stiprāks.

Tādēļ būtu ieteicams līdzi paņemt lietussargu vai lietusmēteli, lai saglabātu sausumu, ja pēkšņi sāk līt.

Arī auto vadītājiem jāpievērš uzmanība ceļa apstākļiem, jo lietus laikā ceļi var kļūt slideni.

Lai gan šī nedēļas nogale būs mazliet vēsāka, tas dod iespēju atpūsties no karstuma un baudīt vasaru citādā gaisotnē.

Nav izslēgts, ka tuvākajās nedēļās laiks atkal kļūs siltāks, tāpēc šīs dažas vēsākas dienas varētu būt patīkams atelpas brīdis.

Savukārt dārzniekiem un lauksaimniekiem lietus būs kā dāvana, palīdzot augiem un kultūraugiem saņemt nepieciešamo mitrumu.

Kopumā nedēļas nogale solās būt mainīga, ar nelieliem temperatūras svārstījumiem un periodiskiem nokrišņiem, kas veicinās dažādas aktivitātes gan iekštelpās, gan ārā.

Ceturtdien Latvijā būs sagaidāmas dažādas laika apstākļu parādības, kas varētu ietekmēt ikdienas plānus un aktivitātes.

Sinoptiķi prognozē, ka maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā svārstīsies no 22 līdz 26 grādiem pēc Celsija, kas liecina par salīdzinoši siltu dienu.

Piekrastes reģionos, it īpaši Kurzemes un Rīgas jūras līča piekrastē, gaiss būs nedaudz vēsāks, ar temperatūru robežās no 19 līdz 21 grādam. Šādas temperatūras variācijas piekrastē ir saistītas ar jūras ietekmi, kas bieži vien nodrošina vēsāku un svaigāku gaisu.

Dienas laikā Latvijas centrālajā un austrumu daļā gaidāmi mainīgi laikapstākļi, kur vietām iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Šāda laika prognoze norāda uz to, ka mākoņi būs visnotaļ aktīvi un vietām var veidoties spēcīgas nokrišņu zonas. Īslaicīgais lietus var būt gan viegls un atsvaidzinošs, gan vietām arī intensīvāks, kas radīs slapjākus apstākļus un varētu īslaicīgi ietekmēt redzamību un pārvietošanos.

Pērkona negaisi, kas prognozēti dažviet valsts centrālajā un austrumu daļā, var būt pavadīti ar strauju vēja pastiprināšanos, spēcīgām lietusgāzēm un vietām pat krusu.

Lai gan pērkona negaiss parasti ir īslaicīgs, tam ir jāgatavojas, īpaši, ja plānojat pavadīt laiku ārpus telpām.

Pērkona negaisa laikā labāk uzturēties drošā vietā, izvairīties no atklātām vietām un neaizsargātiem objektiem. Šāda veida negaisi bieži vien ir neparedzami, tāpēc ieteicams sekot līdzi laika ziņām un sinoptiķu ieteikumiem.

Tomēr jāņem vērā, ka paziņots arī tas, kāds laiks gaidāms nedēļas izskaņā un daudziem tas noteikti nepatiks…

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment