Diemžēl, bet nedēļas izskaņā paliks ne tikai krietni vēsāks, bet gaidāmas arī spēcīgas Lietavas

Arī piektdien un brīvdienās Latvijā laika apstākļi būs mainīgi, piedāvājot gan saulainus brīžus, gan lietu un negaisu. Lai gan saules staru baudītāji varēs priecāties par lielākoties saulainu laiku, vietām tomēr sagaidāmi lietus un negaisa mākoņi, kas var pārtraukt mierīgās dienas idilli.

Šādas pārmaiņas laika apstākļos ir raksturīgas vasarai, kad siltais gaiss veicina mākoņu veidošanos un periodiskas lietusgāzes.

Naktīs temperatūra pazemināsies līdz 10-16 grādiem pēc Celsija, kas nodrošinās patīkamu vēsumu un iespēju labi atpūsties no dienas karstuma.

Dažādās Latvijas daļās šī temperatūra var atšķirties, piemēram, piekrastes reģionos naktīs var būt nedaudz siltāks, savukārt iekšzemes apvidos – vēsāks. Dienas laikā temperatūra atkal paaugstināsies, sasniedzot 20-26 grādus pēc Celsija. Tas nozīmē, ka pēcpusdienās būs patīkami silts un piemērots laiks dažādām aktivitātēm ārpus telpām.

Siltā un saulainā laika dēļ daudzi cilvēki, visticamāk, dosies pie ūdens, lai atvēsinātos un pavadītu laiku ar ģimeni un draugiem. Tomēr būtu jāatceras, ka negaidīti lietus un negaisa mākoņi var parādīties pēkšņi, tāpēc ir prātīgi sekot līdzi laika ziņām un būt gataviem ātri mainīt plānus.

Nākamās nedēļas sākumā laika apstākļi atkal mainīsies. Prognozes liecina, ka temperatūra atkal mazliet paaugstināsies, un kļūs karstāks.

Dienas laikā gaiss var iesilt pat līdz 27-29 grādiem pēc Celsija, kas rada īstu vasaras sajūtu.

Neskatoties uz karsto laiku, ik dienas kaut daļā Latvijas būs gaidāmi lietus un negaisa mākoņi. Tas nozīmē, ka, lai gan kopumā būs silts un saulains, vietām būs iespējami spēcīgi nokrišņi un pērkona negaiss.

Šāda veida laika apstākļi var ietekmēt arī lauksaimniekus, kuriem jārēķinās ar iespējamām pēkšņām lietusgāzēm, kas var ietekmēt ražas novākšanas plānus.

Lietus un negaiss var būt gan labvēlīgs, gan kaitīgs atkarībā no to intensitātes un ilguma. Tāpēc ir svarīgi sekot līdzi laika prognozēm un plānot darbus, ņemot vērā iespējamos laika apstākļus.

Leave a Comment