Daudzviet reģionus skars megaplūdi: jaunajā nedēļā gaidāms laikapstākļu trakums

Prognoze jaunajai nedēļai

Eiropas dienvidos laikapstākļi saglabāsies praktiski nemainīgi – saulaini, tikai kalnu rajonos iespējamas īslaicīgas pērkona lietusgāzes.

Eiropas ziemeļu un rietumu reģionos nedēļas iesākumu pavadīs lietusgāzes un pērkona negaiss. Nokrišņi var būt diezgan stipri, kopumā dienas nokrišņu daudzums var sasniegt 10-20 milimetru.

 

Laikapstākļu izmaiņas

Lietus mainīs laikapstākļu tendenci Eiropas centrālajā daļā. Ļoti siltais gaiss atkāpsies uz austrumiem, un rietumos un ziemeļrietumos temperatūra pazemināsies līdz +20-25 grādiem pēc Celsija. Dienvidos turpināsies ārkārtējs karstums, temperatūra pusdienlaikā svārstīsies ap +36-41 grādu pēc Celsija.

Dienvidu daļā ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, un karstums nemazināsies. Temperatūra saglabāsies +37-39 grādi, un tikai nedēļas vidū kļūs nedaudz vēsāks.

Lasi vēl: Kā pareizi aprušināt kartupeļus, lai raža izdotos branga. Opīša viedais padoms, kurš ir ļoti noderīgs

Eiropas centrālajā un austrumu daļā temperatūras režīms drīzumā pietuvosies klimatiskajai normai. Daudzviet gaidāmi +26 grādi, bet nedēļas vidū temperatūra būs +24 grādi, kas atbilst šī gadalaika normai.

Kas gaidāms Latvijā?

 

Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +12…+17 grādiem.

Rīgā naktī uz svētdienu, 21. jūliju, gaidāms īslaicīgs lietus, pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra būs +15…+17 grādi.

Svētdien, 21. jūlijā, dienā debesis dažreiz aizklās mākoņi, daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus un vietām arī pērkona negaiss. Vējš būs lēns, un gaisa temperatūra sasniegs +20…+25 grādus.

Rīgā svētdien, 21. jūlijā, būs īslaicīgs lietus, iespējams arī pērkona negaiss. Pūšot lēnam vējam, maksimālā gaisa temperatūra būs +22…+23 grādi.

Spīdot saulei, ultravioletā (UV) indekss būs vidēji augsts, tādēļ sinoptiķi aicina būt piesardzīgiem un izvairīties no ilgstošas uzturēšanās tiešos saules staros.

 

Leave a Comment