Daudzi šīs Latvijas bankas klienti sūdzas, ka no viņu kontiem pazūd nauda; patiesība ir vēl skarbāka

Vai var pazust no konta nauda?

Nauda, kas tiek glabāta bankas kontā, parasti nav fiziski pieejama kā skaidrā nauda vai monētas. Tā ir tikai elektroniskā ierakstīta summa, kas tiek uzglabāta bankas datu sistēmā.

Tādēļ, ja konta īpašnieks iegulda naudu bankas kontā, šī nauda tiek uzskatīta par drošu un aizsargātu bankas datu sistēmā.

Tomēr ir svarīgi atzīmēt, ka, kā likumīgs īpašnieks, jums ir tiesības pieprasīt un izņemt savu naudu no bankas konta jebkurā laikā, ja to vēlaties. Līdz ar to ir maz ticams, ka nauda “pazustu” no konta bez jūsu zināšanām vai piekrišanas.

Tomēr ir svarīgi ņemt vērā bankas noteikumus un procedūras attiecībā uz konta drošību, un ir ieteicams regulāri pārbaudīt bankas konta izrakstus un paziņojumus, lai pārliecinātos par konta darbību un iespējamu neautorizētu darbību.

Turklāt ir prātīgi izmantot drošības pasākumus, piemēram, divpakāpju autentifikāciju un regulāri mainīt paroles, lai novērstu neautorizētu piekļuvi jūsu bankas kontam.

Tomēr ir kāds bet..

 

Lasi vēl: Pagātne 2024. gada aprīlī sasniegs 3 zodiaka zīmes un diemžēl tas nebūs pozitīvi

”Swedbank” paskaidro kādēļ no kontiem pazūd nauda. Diemžēl atkal intensīvi uzdarbojas dažādi krāpnieki.

Sāk parādīties vairāk ziņu no klientiem, kuri ir kļuvuši par krāpnieku upuriem, nododot savas maksājumu kartes un PIN kodus, izliekoties par “drošības ekspertiem” vai “likumsargu darbiniekiem”. Viņi tiek pārliecināti, ka ir nepieciešams nodot kartes utilizācijai vai ekspertīzei, lai nodrošinātu drošību.

Iepriekš tika ziņots par jaunu krāpšanas metodi, kurā šie cilvēki izliekas par viltus likumsargu vai “valsts drošības dienestu darbiniekiem”, lai iegūtu skaidru naudu no iedzīvotājiem.

Izmantojot šo pašu metodi, krāpnieki pārliecināja cilvēkus nodot naudu, “drošai glabāšanai” vai “izmeklēšanas vajadzībām”, apgalvojot, ka tā tiek darīta, lai atklātu “nelikumības”.

Šobrīd šai krāpšanas shēmai ir jauna izpausme, kur klienti tiek mudināti nodot savas maksājumu kartes un PIN kodus krāpniekiem, vietā izmantojot skaidro naudu.

 

Esi vērīgs!

Leave a Comment