Daudzi autovadītāji par šo aizmirst, tomēr CSDD atgādina, ka šim ir nozīme ejot Tehnisko apskati!

Ja transportlīdzeklis tiek izmantots bez derīgas Tehniskās apskates sertifikāta, tas var tikt uzskatīts par pārkāpumu un sodīts ar naudas sodu.

Lasi vēl: Meteorologs Toms Bricis sola agrāko vasaru vēsturē: viņš paziņo diezgan precīzi – kad iestāsies 25 grādu karstums visā Latvijā

Sods par braukšanu ar transportlīdzekli bez derīgas Tehniskās apskates var atšķirties atkarībā no pārkāpuma smaguma un citiem faktoriem.

Salāti ar grauzdētiem redīsiem: neparasta pavasara ēdiena recepte

Parasti sodi ietver naudas sodu, kuru var noteikt tiesa vai satiksmes inspektors. Šādi sodi ir paredzēti, lai veicinātu transportlīdzekļu vadītāju atbilstību drošības standartiem un regulāri veiktu Tehnisko apskati.

Bet par ko visi aizmirst?

Lasi vēl: Spēcīga tropu lietusgāze pārņems Austrumeiropu tieši šajā dienā; nokrišņu daudzums sasniegs 80%

Sieviete uzdod jautājumu: “Vai man ir atļauts ar personīgo automašīnu braukt no Latvijas uz Franciju, ja maijā beigsies tehniskā apskate? Vai ir iespējams reģistrēt auto tur? Vai pastāv kādi citi risinājumi, lai izvairītos no problēmām Francijā vai citā valstī?”

Jurists Jānis Frīdmanis norāda, ka visiem vieglajiem automobiļiem, motocikliem, autobusiem, kravas automobiļiem un to piekabēm/puspiekabēm, kas piedalās ceļu satiksmē un ir reģistrēti Latvijā, ir obligāti jāveic valsts tehniskā apskate.

Transportlīdzekļa valsts tehniskā apskate Latvijā nevar tikt veikta, ja transportlīdzeklis ir reģistrēts ārvalstīs. Ja pastāv bažas par to, ka neizdosies atgriezties Latvijā pirms tehniskās apskates derīguma termiņa beigām, ieteicams veikt apskati pirms ceļojuma uz ārzemēm.

 

Leave a Comment