Dabīgs un paštaisīts: Šis siers ir daudz lētāks un veselīgāks, nekā pirktais!

Siers ir ļoti garšīgs, taču veikalā pārdotie nav tik veselīgi kā mājās gatavotie, tādēļ iesakam tev gatavot sieru mājās no saviem produktiem.

Sastāvdaļas:

1l piens;

500g biezpiena;

60g sviesta;

1 tējk. sāls;

1 tējk. soda;

Pagatavošana:

Rūpīgi sasmalciniet biezpienu ar rokām vai ar tradicionālu dakšiņu. Pievienojiet pienu biezpienam. Samaisiet sastāvdaļas un lieciet uz plīts.

Tiklīdz piena maisījums sāk vārīties, noņemiet katliņu no uguns un izkasiet maisījumu caur marli vai sietu. Vēlams izkāst biezpienu un pienu bļodā, kas nedeg.

Lasi vēl: Kāds ir katras zodiaka zīmes labākais laiks bērna laišanai pasaulē?

Pievienojiet izkāstajam biezpiena sviestu, sāli un sodu. Lieciet maisījumu uz mazas uguns un 10 minūtes gatavojiet, pastāvīgi apmaisot to. Jums vajadzētu iegūt maisījumu gaisīgas konsistences, bez biezpiena kamoloņiem. Noteikti gatavojiet touz lēnas uguns, lai maisījums nepiedeg.

Kad maisījums kļūst viendabīgs, pārvietojiet to traukā (vienā lielā vai divos mazākos). Varat izmantot jebkuru trauka formu, kas jums patīk.

Pārklājiet formu ar pārtikas plēvi un ievietojiet to aukstā vietā, ledusskapī vai uz balkona (ja ārā ir ziema). Atstājiet sieru nostāvēties 1-2 dienas, lai tas kļūtu stingrs.

Mājas sieru var sagriezt ar nazi plānās šķēlēs vai sarīvēt. Siers ir tik garšīgs un aromātisks, ka to var pasniegt bez nekā.

Ja jūs izvēlaties sāls sieru un pikantu garšu, pievienojiet biezpiena maisījumam nelielu aitas siera gabaliņu un kādu pikanto garšaugu.

Lai Jums labi kulinārijas panākumi!

Leave a Comment