CSDD brīdina: ”no 1.aprīļa būtiskas izmaiņas ceļu satiksmē”

Pavisam nesen CSDD šodien savā ”facebook” profilā brīdināja visus, kuri grasās kārtot B kategorijas autovadītāju tiesības. 

Lūk, ko CSDD vēlas atgādinās visiem, kuri piedalās ceļu satiksmē!

Kas tiek rakstīts:

Lasi vēl: ”Kas nāks ar zobenu, tas no zobena arī ies bojā”: viedais mūks piemin Ukrainu

Lai B kategorijas vadīšanas eksāmens norisinātos iespējami līdzīgi situācijām ikdienā, no 1. aprīļa speciālie manevri (līdz šim zināmi kā figūras) būs veicami ceļu satiksmē.
◾ Speciālo manevru vērtējums tiks iekļauts kopējā vadīšanas eksāmena vērtējumā.
◾ Pirms eksāmena datorprogramma izvēlēsies divus manevrus – vienu no stāvvietām (paralēlā vai perpendikulārā) un vienu no pārējiem trim manevriem.

Satiksmes ministrija skaidro, ka pirms jauno tiesību normu piemērošanas ir jāveic sagatavošanās, piemēram, autoskolu un apmācāmo personu informēšana un eksaminācijā iesaistīto darbinieku apmācība, tāpēc noteikumu projektā paredzēts, ka jaunā vadīšanas eksāmenu pieņemšanas kārtība stāsies spēkā šī gada 1. aprīlī.

May be an image of car, road and text

May be an image of 1 person, car, road and text that says 'Stavvieta perpendikulari brauktuves malai Manevru veic brauktuves malã vai ierikotã stavvietã. Ja stavvietas robežas nav redzamas manevru var veikt blakus jau stavešanai novietotiem transportlidzekliem. Pretendents pec inspektora rikojuma izvelas pêc iespejas tuvaku vietu, kur veikt manevru. Ja nevar izvéleties, inspektors to norada.'

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment