Būs pamatīga vētra, kopā ar sniegputeni: Sinoptiķi ceļ trauksmi par gaidāmo laiku tuvākajās dienās

Ceturtdienas naktī un agrīnā rītā Latvijā sāksies intensīvs meteoroloģisks notikums, kurā sniegputenis ņems virsroku, savukārt Kurzemē prognozēts stiprs lietus un vējš, kas dažviet pāraugs par vētru, saskaņā ar meteorologu brīdinājumu. Situācija būšot ļoti nopietna!

Trešdiena kopumā tiek raksturota ar saulainu laiku, pūstot lēnam vējam, taču vakarā tā strauji pieaugs savā intensitātē. Naktī uz ceturtdienu dienvidu un dienvidrietumu virzienā gaidāms vējš ar ātrumu no 17 līdz 22 metriem sekundē, Ziemeļvidzemes piekrastē brāzmas sniegsies ātrumu līdz 24 metriem sekundē, savukārt Kurzemes rietumu piekrastē vējš varētu pieaugt līdz pat 29 metriem sekundē, kas ir tik tiešām pamatīgs vētras spēks!

Lasi arī: Pazudušās bojā gājušās meitiņas Annas vīrs ļoti raizējas: kāds posta Luīzes kapiņu

Sākot no rietumiem, naktī un agrīnajā rītā visā valstī paredzēti nokrišņi, ar Kurzemi piedzīvojot stiprākās intensitātes lietus. Dažviet Latvijā sniega sega būs no 5 līdz 15 centimetriem, bet tā biezums varētu nebūt vienmērīgs sakarā ar puteņainiem apstākļiem. Visdziļākais sniegs prognozēts Vidzemē un Latgalē.

Arī interesanti: Pārtikas produkti, kurus nevajadzētu lietot

Lasi arī: Top-5 padomi, kā uzglabāt mātes pienu

Braukšanas apstākļi sniegputenī kļūs ārkārtīgi sarežģīti, jo redzamība būs ierobežota līdz simtam desmitiem metru, ceļi pārklāsies ar slidenu sniega segu, un aizputinājumi veidosies dažādos ceļa posmos. Turklāt, vēja lauzti koki un to zari varēs šķērsot ceļu, palielinot bīstamību.

Gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu Latgalē saglabāsies uz salna robežas ar -8 grādiem, bet no rīta Kurzemes rietumkrastā gaidāms pamanāms pieaugums līdz pat +8 grādiem. Ceturtdien dienas laikā gaidāms no nulles grādiem austrumu novados līdz pat +10 grādiem Dienvidkurzemes piekrastē.

 

Bet tas vēl nav viss. Interesantākais tikai sekos… Sevišķi nedēļas nogalē!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment