Būs īstas lietusgāzes: sinoptiķi prognozē nebeidzamu lietu no 1. jūnija – siltumu negaidiet

Sestdien Latvijā saule mirdzēs starp mākoņiem, un lielākajā valsts daļā iespējams īslaicīgs lietus ar pērkona negaisu, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz 1. jūniju vietām var būt īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Vējš būs lēns, un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +11..+17 grādiem.

Jūnija pirmajā dienā veidosies jauni lietus un negaisa mākoņi, kas pārvietosies no dienvidaustrumiem uz rietumiem. Dažviet gaidāmas spēcīgas pērkona lietusgāzes un krusa.

Vējš būs lēns, bet negaisa laikā kļūs brāzmains. Maksimālā gaisa temperatūra būs +21..+26 grādi.

Rīgā sestdien būs īslaicīgs lietus un iespējams pērkona negaiss, taču brīžiem spīdēs saule. Vējš pārsvarā būs lēns, ar temperatūru no +17 grādiem naktī līdz +24 grādiem dienā.

Lasi vēl: Kā izvēlēties nogatavojušos un saldu arbūzu? Nav jēgas skatīties uz ”asti”’, jo ir jāzin šis!

Tuvākajās dienās Latvijā bieži gaidāms lietus un pērkona negaiss, un temperatūra pakāpeniski pazemināsies, prognozē sinoptiķi.

Jūnija pirmajā sestdienā un svētdienā starp mākoņiem uzspīdēs saule, un lielākajā valsts daļā būs īslaicīgs lietus. Būs arī negaisa mākoņi, kas dažviet nesīs stipras lietusgāzes, krusu un brāzmainu vēju. Pārsvarā pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra naktīs noslīdēs līdz +11..+17 grādiem, bet dienas vidū būs +20..+26 grādi.

Nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra pazemināsies par dažiem grādiem, bet nedēļas otrajā pusē kļūs ievērojami vēsāks, un temperatūra nepārsniegs +14..+19 grādus.

Leave a Comment