Brīdina par krāna ūdeni, nākamnedēļ to labāk lietot vārītu; lūk, arī iemesls! Ņem vērā!

SIA “Rīgas ūdens” Komunikācijas daļas vadītāja Ieva Upleja paziņojusi, ka no otrdienas, 6.februāra, līdz piektdienai, 9.februārim, dažādās vietās visā Rīgā plānots veikt Rīgas ūdensvada tīklu profilaktisko dezinfekciju jeb hlorēšanu.

Kā norāda uzņēmums, lai gan tas nerada draudus veselībai, ūdensvadu dezinfekcijas procesā un 24 stundas pēc tam vēlams lietot vārītu ūdeni. Turklāt ūdeni var droši izmantot sadzīves vajadzībām bez nepieciešamības vārīt.

Mājdzīvnieku, putnu, zivju un citu līdzīgu radību labsajūtai pirms nodošanas lietošanai ieteicams ļaut ūdenim nosēsties. Tāda pati piesardzība jāievēro arī istabas augu laistīšanas laikā.

 

Ūdensvadu dezinficēšanas procesā krāna ūdenim var rasties nepatīkama smarža un smalka hlora garša. Tomēr ir svarīgi atzīmēt, ka šie hlora daudzumi, kas tiek izmantoti dezinfekcijas nolūkiem, nerada nekādus draudus veselībai.

“Rīgas ūdens” pastāvīgi uzraudzīs situāciju, rūpīgi sekojot līdzi hlora koncentrācijai ūdenī. Iedzīvotāji ir aicināti uzturā lietot novārītu ūdeni, savas veselības labad.

Lasi vēl: Trīs zodiaka zīmju pārstāvjus 2024. gada februārī gaida kaut kas unikāls un pavisam negaidīts

Ūdens hlorēšana ir process, kurā hlorējošie līdzekļi, parasti hlorīds vai hlorīta, tiek pievienoti dzeramajam ūdenim, lai iznīcinātu baktērijas, vīrusus un citus patogēnus, kas var būt klāt ūdenī un var izraisīt slimības. Šis process ir plaši izplatīts un tiek izmantots visā pasaulē, lai nodrošinātu dzeramā ūdens drošību un higiēnu.

Ūdens hlorēšana var ietekmēt dzeramā ūdens kvalitāti un citus faktorus šādi:

Patogēnu iznīcināšana: Hlorēšana ir ļoti efektīvs veids, kā iznīcināt baktērijas, vīrusus un citus patogēnus, kas var būt klāt dzeramajā ūdenī. Tas palīdz novērst slimību izplatīšanos, ko var izraisīt šie mikroorganismi.

Mikrobioloģiskā drošība: Pateicoties hlorēšanai, dzeramais ūdens kļūst mikrobioloģiski drošs lietošanai. Tas ir svarīgi, lai nodrošinātu, ka ūdens nav inficēts ar slimību izraisošiem mikroorganismiem, kas var ietekmēt cilvēku veselību.

 

Leave a Comment