Bricis paziņo, kuri novadi var sagaidīt vakarā un naktī lielgraudu krusu; Latgale turies!

Bricis paziņo, kuri novadi var sagaidīt vakarā un naktī lielgraudu krusu. Spēcīgas negaisa vētras var plosīties līdz pat otrdienas rītam. Jābūt modriem! 

Par krusu

Krusas akmeņu izmēri parasti svārstās no viena līdz vairākiem milimetriem, tomēr ir bijuši gadījumi, kad krusas akmeņi sasniedza vairākus centimetrus lielus un svēra virs 1 kg.

Ķīnā 1981. gadā tika dokumentēti krusas akmeņi, kas sver līdz 7 kilogramiem. Krusas akmeņi sastāv no vairākiem ledus slāņiem, un to lielumu tieši ietekmē augšupvērstās gaisa masas konvekcijas intensitāte.

Lielāka konvekcija nodrošina lielāku nestspēju un rada lielākus krusas akmeņus. Šo parādību var saistīt ar to ilgstošo veidošanās procesa ilgumu atmosfērā.

 

Šodien visā Latvijā plosās vētra ar spēcīgu vēju un lielizmēra krusas graudiem. Diemžēl vissmagāk šos apstākļus ir pārcietusi Dobelē, kur ļoti daudzām mājām, gan automašīnām ir izsisti stikli, sagāzti koki un radītas citas bīstamas situācijas.

Lasi vēl: Skumja vēsts: 82 gadu vecumā mūžībā devies Latvijas Kultūrā ļoti svarīga personība

Lasi arī: “Problēma bija daudz nopietnāka”Atklājās jauna informācija par Lanas Paulas veselību

Toms Bricis neilgu laiku atpakaļ komentēja par to, ka kuriem Latvijas reģioniem lielgraudu krusa un spēcīga vētra draud šajā vakarā un naktī, līdz pat otrdienas rītam.

Lūk, saraksts! 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment