Boeing pārdod nelielu aizsardzības novērošanas vienību uzņēmumam Thales

Boeing šomēnes noslēdza darījumu par neliela aizsardzības nozares meitasuzņēmuma pārdošanu, kas ražo novērošanas iekārtas ASV militārajām vajadzībām, svētdien paziņoja uzņēmums, jo lidmašīnu ražotājs cenšas uzlabot savas grūtībās nonākušās finanses.

Boeing paziņojumā norādīja, ka Digital Receiver Technology, kas ražo bezvadu aprīkojumu, ko izmanto izlūkdienesti, tiks pārdots Thales Defense & Security, Eiropas lielākā aizsardzības elektronikas uzņēmuma Thales SA filiālei. Boeing neatklāja darījuma noteikumus.

Laikraksts The Wall Street Journal iepriekš svētdien ziņoja, ka Boeing ir vienojusies par neliela aizsardzības nozares meitasuzņēmuma atsavināšanas darījumu, nenosaucot konkrētās struktūrvienības nosaukumu.

Pagājušajā nedēļā Boeing paziņoja, ka tā varētu piesaistīt līdz pat 25 miljardiem ASV dolāru akcijās un parāda vērtspapīros, jo tās investīciju kredītreitingu apdraud ražošanas kavējumi, drošības problēmas un mēnesi ilgušais streiks ASV lidmašīnu ražošanas centrā.

Boeing rūpnīcu streikojošie strādnieki rietumu piekrastē, lielākoties Vašingtonas štatā, trešdien balsos par jaunu līguma priekšlikumu, kas varētu izbeigt streiku, kura dēļ ir apturēta 737 MAX, 767 un 777 lidmašīnu ražošana.

Nepārtrauktais Boeing streiks, kurā kopš 2024. gada 13. septembra ir iesaistīti vairāk nekā 30 000 darbinieku, būtiski ietekmē uzņēmuma finansiālo stāvokli un kredītreitingus. Strādnieki streiko par lielākām algām un labākiem pabalstiem, un situācija saasina spriedzi, jo Boeing saskaras ar potenciālu finanšu krīzi darbības traucējumu un izmaksu pieauguma dēļ.

Analītiķi lēš, ka ilgstošs streiks varētu izmaksāt Boeing no 3 līdz 3,5 miljardiem ASV dolāru naudas plūsmas aptuveni 50 dienu laikā. Tūlītējās finansiālās sekas ir nopietnas, jo uzņēmums jau pirmajā streika mēnesī vien ir piedzīvojis zaudējumus, kas pārsniedz 3 miljardus ASV dolāru.

Turklāt streiks apdraud Boeing centienus atgūties no iepriekšējām problēmām, tostarp drošības problēmām un ražošanas kavējumiem.

Reitingu aģentūras, piemēram, S&P Global un Moody’s, ir paudušas bažas, ka ilgstošais streiks var aizkavēt Boeing atveseļošanās trajektoriju un pat novest pie tā kredītreitinga pazemināšanas.

 

Leave a Comment